Steag tricolor de 300 de metri, intins peste Prut

Vineri, 29 Mai 2015, ora 14:53
3287 citiri
Steag tricolor de 300 de metri, intins peste Prut
Foto: Ziare.com

Platforma Unionista Actiunea 2012 organizeaza, pe 6 iunie, o actiune din seria celor pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova, la Vama Albita-Leuseni, unde se va desfasura un steag tricolor.

"Dupa Podul de Flori, la Prut vom face Podul TRICOLOR. La Vama nedreapta Albita-Leuseni, e timpul ca Prutul lacrimilor noastre sa-l unim cu drapelul nostru national. Un drapel de 300 de metri va fi desfasurat pe ambele maluri ale Prutului", se arata pe pagina de Facebook Podul Tricolor la Prut.

"Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta" - Zeci de mii de moldoveni au cerut Unirea. Duminica vin spre Romania (Galerie foto & video)

La eveniment sunt invitate, potrivit anuntului postat pe Facebook, "grupurile de pe ambele maluri ale Prutului care isi doresc sa participe". Totodata, la actiune va lua parte si George Simion, cetateanul roman care a fost expulzat pe 13 mai din Republica Moldova si i s-a interzis accesul in aceasta tara.

Evenimentul este programat sa se desfasoare intre orele 14 si 16, iar pana vineri dupa-amiaza confirmasera deja prezenta peste 250 de persoane, cu mai bine de o saptamana inainte.

George Simion, dupa ce n-a fost lasat sa treaca Prutul: Mergem la CEDO. Sa alungam oligarhii care conduc tara

George Simion: Romania si Iohannis nu au voie sa se uite in alta parte, trebuie sa sprijine unirea

Cateva sute de persoane din Romania si din Republica Moldova au protestat, pe 17 mai, la vama Leuseni-Albita, fata de interdictia intrarii in Republica Moldova a lui George Simion, aplicata de autoritatile de la Chisinau din 13 mai, cand acesta a fost expulzat.

Manifestantii au desfasurat un urias steag tricolor de peste 100 de metri, au scandat sloganuri de unire si mesaje de sustinere pentru George Simion. Dupa circa doua ore de negocieri nereusite si dupa ce au avut confirmarea ca George Simion nu va primi permisiunea de a intra in R. Moldova, manifestantii au blocat intrarea si iesirea din vama Leuseni, mai mult de o jumatate de ora.

In cele din urma, dupa ce soferii nervosi si-au manifestat nemultumirea, drumul a fost deblocat si cele cateva zeci de masini mers mai departe, fara vreo interventie din partea oamenilor legii.

Anterior, pe 16 mai, peste 25.000 de persoane au participat, la Chisinau, la un mars de amploare organizat de Platforma Unionista Actiunea 2012. Oamenii au cerut conducerii Republicii Moldova accelerarea integrarii in Uniunea Europeana prin unirea cu Romania. Pe langa lozinci precum "Unire" si "Chisinau si Bucuresti, doua inimi romanesti", manifestantii au scandat si "Rusia, nu uita, Basarabia nu e a ta".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#steag tricolor Prut, #steag tricolor vama Albita, #unire Romania Moldova , #Moldova