Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Strategia KGB: Invrajbirea romanilor

Autor:
Vineri, 08 August 2014, ora 08:54
9440 citiri
Strategia KGB: Invrajbirea romanilor
Foto: Ziare.com

O anume domnisoara membra a Partidului unic (votant unic) socialist din Republica Moldova si-a luat cetatenia si apoi a sustinut ca a facut acest lucru din motive obiective si nu din sentiment patriotic.

Scandal "patriotic": O cantareata din R.Moldova si-a luat cetatenia romana ca sa se plimbe prin UE

Bineinteles ca au sarit cu totii suparati in mediul online, apoi in presa si apoi la nivel politic sa retraga domnisoarei cetatenia.

Un ofiter al Republicii Moldova, roman adevarat, Anaton Caraiman, imi povestea cum tot membri ai Partidului Socialist din Republica Moldova s-au prezentat la o manifestatie unionista la Chisinau si i-au aratat pasapoartele romanesti. Apoi i-au spus ceva similar: ca le-am luat in bataie de joc si ca il invita si pe el sa renunte la mesajul unionist, deoarece Romania isi bate joc de el. I-au propus chiar sa vina alaturi de ei sa promoveze integrarea euro-asiatica si nu Unirea.

Apoi ar trebui sa ne intoarcem sa vedem de fapt cine ar putea fi beneficiarul acestui scandal: iata ca nimeni altul decat KGB-ul moscovit.

Strategia acestuia pe ultimele doua decade a fost foarte clara: invrajbitii pe romani.

Tot un astfel de rost a avut si celebrul Iurie Rosca, agent infiltrat de mic in miscarea unionista pentru a disemina ura si a-i disipa pe unionistii adevarati si care l-a convins chiar pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, sa sustina public realegerea lui Voronin, ca e baiat de treaba si roman adevarat.

Cu cateva goarne pe post de lansatoare de critici negative, preluarea unui astfel de mesaj de catre marea majoritate pare a fi devenit ceva normal.

Astfel de scandaluri sunt in general gandite de KGB si atat de usor aplicate incat ma intreb daca Romania mai are ceva servicii de informatii care sa actioneze cu.... contrainformatii. Aparent, nu.

Ele nu sunt geniale, sunt de-a dreptul penibile, dar iata cum majoritatea nepregatita cade victima.

Cetatenia nu este de retras sau, Doamne fereste!, sa venim sa punem conditii suplimentare. Chiar de acest lucru s-ar bucura Moscova, iar daca am vedea vreun politician sau oficial din Romania care ar vrea sa arunce o astfel de idee, atunci ar trebui sa ne uitam de doua ori la el, caci, in opinia mea, fie este prost, fie agent de influenta (ca sa nu spun spion).

Cetateni precum domnisoare de mai sus vor mai aparea, iar noi trebuie sa fim pregatiti.

Poate ca oamenii de presa din Romania ar trebui sa dovedeasca si ei responsabilitate si sa ofere exemple, nu doar sa le ceara de la politicieni. Nu putem merge cu turma ca s-ar putea ca berbecul sa nu fie tocmai al nostru.

Cea mai corecta si elocventa pozitie a venit in spatiul media din Romania din partea diplomatului roman Vasile Nanea, fost numarul doi al ambasadei Romaniei de la Chisinau in guvernarea lui Vladimir Voronin, expulzat de catre acesta din urma:

"Este limpede ca fata respectiva n-a vorbit din proprie initiativa, in bataie de joc la adresa romanilor, ci a fost asistata de papusari iscusiti, care asteapta urmatoarele:

- Masuri dure, emotionale din partea autoritatilor romane;

- Reactii pe masura ale liderilor de la Chisinau si alterarea relatiilor bilaterale."

Lulea Marius Dorin

Platforma Unionista Actiunea 2012

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cantareata Moldova cetatenie romana, #KGB romani Moldova , #Moldova