Taraboi peste Prut: Sustinerea premierului Leanca pentru Ponta a infuriat PPE

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 08:50
4057 citiri
Taraboi peste Prut: Sustinerea premierului Leanca pentru Ponta a infuriat PPE

Participarea premierului moldovean Iurie Leanca la lansarea candidaturii la prezidentiale a lui Victor Ponta a provocat controverse in R. Moldova.

Partidului lui Leanca, PLDM, i-au fost solicitate exeplicatii de la Partidul Popular European (PPE), din care face parte, si se pregateste o discutie in sanul formatiunii, mai ales ca aceasta il sustine pe candidatul dreptei romanesti, Klaus Iohannis, scrie Deschide.md.

Vicepresedintele liberal-democratilor moldoveni, Valeriu Strelet, a aratat ca PLDM-ului i-au fost cerut explicatii de la Partidul Popular European si prin urmare va avea loc o discutie in partid.

"Evident ca nu se vor ajunge la decizii foarte grave, cum ar fi de exemplu excluderea din partid, dar oricum gestul domnului Leanca va fi discutat in curand pe interiorul partidului. Asta tinand cont de faptul ca premierul nu a instiintat pe nimeni despre decizia de a merge la Bucuresti", a declarat Strelet.

Presedintele PLDM, Vlad Filat, s-a aratat deranjat de gestul lui Leanca si a precizat ca liberal-democratii il vor sustine in campanie pe candidatul Aliantei Crestin-Liberale, Klaus Iohannis.

Ponta il apara pe premierul R.Moldova si il acuza pe Basescu de un gest iresponsabil

Prim-vicepresedintele PLDM, Iurie Leanca, a mers sambata la Bucuresti, la lansarea in campania pentru prezidentialele din Romania a prim-ministrului roman Victor Ponta, presedinte PSD. Acesta a declarat ca sustine candidatura lui Ponta "in numele Republicii Moldova".

Nici in Romania nu a trecut fara controverse deplasarea lui Leanca.

Basescu, despre sustinerea lui Leanca pentru Ponta: A fost in Ambasada URSS

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca premierul moldovean a fost pana in octombrie 1989 in Ambasada Uniunii Sovietice la Bucuresti si a apreciat ca de aceea Victor Ponta si Iurie Leanca sunt "atat de uniti in ganduri si in simtiri".

In replica, prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca atacul presedintelui Traian Basescu impotriva premierului moldovean Iurie Leanca este un "gest extrem de iresponsabil" si un "semnal foarte urat pentru cei din Republica Moldova".

"Cred ca e un gest extrem de iresponsabil. Daca Elena Udrea spunea chestia asta, n-o baga nimeni in seama. Traian Basescu inca 55 de zile este presedinte al Romaniei.

Sa-l ataci pe prim-ministrul Moldovei, exact tara de care suntem cel mai apropiati si care e cea mai importanta pentru noi, doar pentru ca n-o sustine pe doamna Udrea si ma sustine pe mine, este un gest de mare iresponsabilitate si un semnal foarte urat pe care il transmitem celor din Moldova.

Daca domnul Leanca, prim-ministrul Moldovei, ar fi fost la lansarea Elenei Udrea, va dati seama ca domnul Basescu zicea ca e un prim-ministru extraordinar", a afirmat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Leanca scandal Moldova lansare Ponta, #Ponta lansare prezidentiale Leanca , #Moldova