Ziare.com

Termenii "limba", "literatura" si "istorie romana", interzisi in Gagauzia

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 22:06

   

Termenii "limba", "literatura" si "istorie romana", interzisi in Gagauzia
Deputatii din Adunarea Populara a Unitatii Teritoriale Autonome Gagauz-Yeri vor adopta, vineri, interzicerea termenilor "limba romana", "literatura romana" si "istorie romana".

Interdictia va fi functiona in institutiile de stat si in cele de invatamant de pe teritoriul gagauz, arata ProTV Chisinau, citat de Mediafax.

Deputatii gagauzi spun ca proiectul de lege e in conformitate cu Constitutia Republicii Moldova, in care limba de stat oficiala este declarata este "limba moldoveneasca".

Deputatul gagauz Ivan Burgudji a declarat ca termeni ca "limba romana" sunt neconstitutionali.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2791 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vorba Romaneasca nu piere

Pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti...cred ca g aozarii,trebuie ignorati.....ca si dl Veron....Oare cit mai vor face rau,Romanilor,acesti parveniti......

 

gagauzii , neamuri proaste

Nu stiu multe despre acesti gagauzi dar din cite ami aduc aminte , gagauzii astia sunt un popor turcic vorbitor de limba bulgara , puternic rusificati. Pe vreamea lui Stefan cel Mare , i-au cerut acestuia sa-i primeasca pe teritoriul Moldovei deoarece erau persecutati in locurile de bastina. Stefan le-a ingaduit cererea cu o conditie : sa se crestineze si sa renunte la islam. Acum, in zilele noastre acesti ingrati de gagauzi vor separatism si denigreaza limba si poporul roman. Asa se adevereste vorba romaneasca"facerea de bine, f....re de mama. Sau pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

 

Gagauzia?

la ce sa te astepti de la ei?

 

Oamenii Moscovei isi fac simtzita prezentza!

Pentru ei, secolul XXI inca nu a sosit! Traiesc tot ca pe vremea URSS-ului!

 

Daca hotararea parlamentului gagautz este conforma

principiilor democratice, am putea interzice si noi in Parlament termenii de limba, literatura si istorie maghiara. Cred ca s-ar putea obtine o majoritate la vot.

Ga-ga-

-oz-ari astia supun multe, da Ivan Turbinca Burgudji nu e frate jeaman cu Putin Turbinca?! Asa le trebuie moldovenilor cu ''moldovineasca´´ lor!!!! Sa mearga s-o vorbeasca in Siberia!!! Parca nu tot romani sunt, ''moldovieni´´´....

 

sunt pe aici multi gagautza

care depuncteaza
sau nu pricep romaneste

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor