New York Times: Este Moldova o alta Ucraina?

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 23:21
7524 citiri
New York Times: Este Moldova o alta Ucraina?
Foto: Info News

Un guvern corupt, o economie care se zbate si implicarea Rusiei, in special intr-o regiune estica, este descrierea pe care The New York Times o face Ucrainei, dar despre care se afirma ca se potriveste si vecinei Moldova.

Aflata in zona de frontiera dintre Rusia si Uniunea Europeana, Moldova a organizat alegeri parlamentare in weekend, scrie John Guida, pe un blog al New York Times.

Autorul citeaza un alt articol, notand ca Moldova a devenit parte a unei alte "competitii geostrategice intre Bruxelles si Moscova, Rusia fiind hotarata sa nu lase tara sa alunece de sub influenta sa".

CNBC: Este Moldova viitoarea Crimeea? Rusia este ingrijorata

In ciuda castigarii alegerilor de catre partidul prorus al socialistilor, trei partide proeuropene par sa fi obtinut destule voturi la alegerile din weekend pentru a detine controlul in Parlamentul Moldovei.

The New York Times il citeaza si pe Victor Chirila, director executiv al Foreign Policy Association, din Moldova, care spune ca alegerile s-au petrecut "intr-o perioada de tensiuni regionale si interne majore" si ca agresiunea rusa din Ucraina si anexarea Crimeii au dus la explodarea pacii si securitatii din regiune, moldovenii temandu-se ca scenariul ucrainean s-ar putea repeta in tara lor.

Rezultatele alegerilor din R.Moldova, in presa straina: Chisinaul alege Europa

R. Moldova i-a spus "nu" lui Putin. Va asculta presedintele Rusiei?

Liderul socialistilor moldoveni, Igor Dodon, care este sustinut de presedintele rus Vladimir Putin, a beneficiat de sprijin puternic in timpul campaniei electorale, din partea televiziunii de stat ruse, care poate fi urmarita in Republica Moldova.

John Guida mai citeaza un articol al Foreign Policy, in care se mentioneaza ca orice integrare europeana s-ar putea confrunta cu obstacole dincolo de Moscova.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#The New York Times Moldova, #Moldova alta Ucraina, #alegeri parlamentare Moldova, #Rusia alegeri Moldova , #Moldova