Un om de afaceri apropiat de Plahotniuc a fost gasit impuscat in cap

Duminica, 18 August 2019, ora 11:52
6356 citiri
Un om de afaceri apropiat de Plahotniuc a fost gasit impuscat in cap
Foto: Arhiva Ziare.com

Iurie Luncasu, patronul unei companii care detine un imobil impunator in zona televiziunii din Chisinau - cunoscut in presa mai mult drept "Casa Alba" - si apropiat de fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, a fost gasit impuscat in cap, sambata seara, intr-un camp in apropiere de Chisinau.

Informatia a fost confirmata pentru Ziarul National de angajati ai Inspectoratului de Politie Buiucani.

Desi nu au fost facute pana in prezent declaratii oficiale cu privire la acest caz, media de la Chisinau avanseaza varianta unei sinucideri.

Prima institutie media care a publicat, duminica dimineata, informatii despre acest caz a fost filiala din Republica Moldova a cotidianului rusesc Komsomolskaia Pravda, care scrie ca Luncasu ar fi cumnat cu Vlad Plahotniuc, fiind casatorit cu sora sotiei fostului lider al Partidului Democrat.

Oficiali ai Inspectoratului de Politie Buiucani nu au dorit sa ofere mai multe informatii despre acest caz, limitandu-se sa afirme ca omul de afaceri a fost gasit mort in apropiere de Chisinau si ca Politia a fost alertata de catre soferul acestuia.

S-a impuscat sub ochii soferului

Portalul noi.md a dat publicitatii mai multe detalii ce par a fi o nota informativa a Politiei. Potrivit acestei surse, inainte de a se sinucide, Luncasu i-ar fi dictat soferului sau un mesaj despre gestionarea imobilului de la Telecentru.

"Politia Buiucani informeaza ca, la 17.08.2019, orele 20:07, la Unitatea de Garda a parvenit o instiintare de la 112, precum ca pe drumul R-6 se afla o persoana impuscata in regiunea capului.

Potrivit declaratiilor celui care a sunat la 112, Luncasu s-a impuscat cu arma personala in regiunea capului si a decedat in urma leziunilor suferite la locul faptei", indica portalul noi.md, apropiat socialistilor prorusi.

Conform publicatiei mentionate, Politia a audiat persoana care a sunat la 112, aceasta fiind soferul omului de afaceri, Boris Babin. El a declarat ca Iurie Luncasu l-a sunat sambata seara in jurul orei 19:00 si i-a cerut sa vina la domiciliul sau pentru ca ar vrea sa ia o gura de aer curat.

Soferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncasu, de unde l-a luat pe acesta si s-au indreptat spre drumul R-6 (Ialoveni-Durlesti).

Din cele declarate de sofer, omul de afaceri i-a cerut la un moment dat sa opreasca in camp si i-ar fi dictat un mesaj cu urmatorul continut: "Am cumparat 'Casa Alba' in 2017, am fost investitor".

Dupa aceea, ar fi iesit din masina, spunandu-i soferului ca iese sa ia o gura de aer curat si atunci si-ar fi tras un glont in cap dintr-un pistol model Astra, cal. 6,35, si a decedat in urma traumelor primite.

In Registrul de stat al armelor din Republica Moldova, Iurie Luncasu Iurie figureaza ca posesor a cel putin 6 arme.

Din cele relatate de sofer rezulta ca acesta statea impasibil si se uita cum patronul sau se impusca in cap.

In acest context, media moldovene nu precizeaza cetatenia soferului lui Iurie Luncasu, un afacerist controversat la fel ca Vlad Plahotniuc, care a fugit din Republica Moldova pentru a scapa de urmarirea in justitie dupa crearea noii aliante de guvernare intre Blocul ACUM si socialisti, la inceputul lunii iunie.

Omul de afaceri Iurie Luncasu este cunoscut ca presedinte al Clubului oamenilor de afaceri "Interdependenta" si ar detine actiuni la SC "DENIR LUX" SRL, "PRIMPROF CONSTRUCT" SRL, "ACVILIN-GRUP" si "GB & CO" SRL (companii de constructii, import de mobila, tigari si fabricarea vinului).

Numele lui Iurie Luncasu ar figura si in tranzactia de peste 154 de milioane de lei, prin care o firma cipriota a procurat cladirile din perimetrul strazilor Timis si Bujorilor din Chisinau (asa-numita Casa alba), imobile atribuite lui Plahotniuc.

Totodata, Luncasu se numara printre invitatii la petrecerile primarului de Orhei, Ilan Sor, condamnat pentru implicare in falimentarea Bancii de Economii, conform media de peste Prut.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Iurie Luncasu impuscat cap, #Iurie Luncasu sinucis , #Moldova