Un tricolor lung de un kilometru va fi pus in centrul Chisinaului, de 1 Decembrie

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 17:43
5152 citiri
Un tricolor lung de un kilometru va fi pus in centrul Chisinaului, de 1 Decembrie
Foto: Facebook/Basarabia e Romania

Un tricolor va fi intins, pe 1 Decembrie, pe o distanta de un kiometru, in centrul Chisinaului, de catre reprezentantii Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Acestia anunta ca Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata de catre unionisti si la Alba Iulia, unde la festivitatile organizate de autoritatile locale cu prilejul implinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul "Basarabia e Romania".

"Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata de catre unionisti si la Chisinau si la Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi intins pe 1 Decembrie in centrul Chisinaului, intre Parlament si Academia de Stiinte a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivitatile organizate de autoritatile locale cu prilejul implinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul Basarabia e Romania", au anuntat, vineri, reprezentantii Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Potrivit acestora, unionistii din Republica Moldova si Romania vor sarbatori 1 Decembrie si la Bruxelles, in fata Parlamentului European, unde sute de romani sunt asteptati la un miting, incepand cu ora 14.30, "pentru a spune ca natiunea romana este impartita in doua".

Unionistii mai anunta ca reprezentantii organizatiilor civice vor avea intrevederi cu europarlamentari si cu comunitatea de romani din Belgia.

"Suntem un singur popor in ambele state. Pe 1 Decembrie, de ziua nationala romanilor, vrem sa se afle si la institutiile europene adevarul despre Republica Moldova. Altfel, Republica Moldova va ramane mereu intr-o zona gri, in care fraudele si minciuna domina. Europa trebuie sa stie", a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Daca ai planuri pentru 1 decembrie, afla cum va fi vremea in toata tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#steag 1 km Chisinau 1 Decembrie, #Ziua Nationala Republica Moldova, #unionisti 1 decembrie, #unionisti evenimente Ziua Nationala, #miting Bruxelles 1 decembrie , #Moldova