Ziare.com

Veterani ai armatelor romane si sovietice au aniversat Ziua Victoriei la Chisinau

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 20:55

   

Veterani ai armatelor romane si sovietice au aniversat Ziua Victoriei la Chisinau
Aproximativ 2.000 de locuitori ai Chisinaului, printre care veterani ai armatei sovietice si ai armatei romane, au participat, miercuri, la Chisinau, la o actiune dedicata aniversarii a 67 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste.

Veterani ai armatei sovietice si ai armatei romane, inamici in primii ani ai conflagratiei, au marcat, impreuna, aniversarea sfarsitului razboiului la Complexul Memorial "Eternitatea" din centrul capitalei Republicii Moldova.

Acest lucru nu le-a scapat oficialilor prezenti la eveniment, presedintele Nicolae Timofti facand legatura si cu faptul ca miercuri este sarbatorita si Ziua Europei, o zi a uniunii si reconcilierii.

Ziua Victoriei in Rusia: Ceremonie militara fastuoasa, cu Putin si Medvedev (Galerie foto)

Veteranii Armatei Rosii, care au luptat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial in armata sovietica, au remarcat ca manifestatiile dedicate Zilei Victoriei isi pierd din fast cu fiecare an care trece.

Partidul Comunistilor a preferat sa isi organizeze propria sa manifestatie, in paralel cu cea oficiala. Liderul PCRM, Vladimir Voronin a acuzat autoritatile ca ar fi dezbinat societatea si in aceasta zi.

La 9 mai 1945, Uniunea Sovietica a semnat actul de capitulare cu Germania nazista. Actul consemneaza in fapt sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial in Europa.

In Occident, Ziua Victoriei se sarbatoreste pe 8 mai, iar pe 9 mai - Ziua Europei.

Sursa: rNews

Articol citit de 1231 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor