Voronin recunoaste ca Basescu i-a propus sa fie presedintele Romaniei Mari: Cum a raspuns

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 11:03
8271 citiri
Voronin recunoaste ca Basescu i-a propus sa fie presedintele Romaniei Mari: Cum a raspuns
Foto: site Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Fostul presedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin, lider al Partidului Comunist, a confirmat public faptul ca fostul presedinte al Romaniei i-a propus, la un moment dat, sa fie presedintele "Romaniei Mari".

"Da, a fost in particular. Ma mira ca are o memorie asa de buna. Dar n-a spus pana la urma cum am reactionat eu. I-am raspuns ca nu-i posibil acest lucru pentru ca moldovenii sunt o natiune si romanii sunt cu totul alta natiune. Unirea nu este posibila. Mie mi-a parut ca serios mi-a propus, i-am mai spus nu stiu cui despre asta, si lui Ghimpu i-a spus. (...) Dar noi moldovenii suntem alt 'norod'. Aceste aiureli cu unirea trebuie de terminat, asta-i coruptie ideologica", a declarat liderul PCRM intr-o emisiune de televiziune la postul N4, informeaza Unimedia.

Sa nu trecem Prutul! Ne trebuie o Romanie mai buna, nu una mai mare!

De ce domnul Fota nu are dreptate - Trebuie sa trecem Prutul imediat!

Vladimir Voronin a fost presedinte al Republicii Moldova timp de 8 ani, in perioada 2001 - 2009.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat zilele trecute ca i-a propus fostului sau omolog moldovean Vladimir Voronin sa devina presedintele Romaniei Mari, dupa unirea R. Moldova cu Romania.

"Dar nu numai lui Voronin. I-am spus si lui Mihai Ghimpu, cand eram presedinte. Lui Voronin i-am spus 'Hai hotaraste-te, ca nu o sa intrati in UE niciodata'", a spus Traian Basescu, luni seara, la Nasul Tv.

"N-am spus public, eram in functie, dar am avut curaj sa spun tuturor demnitarilor moldoveni ca Republica Moldova are doua variante: ori intra in UE, ceea ce inseamna costuri enorme fara o garantie ca vor intra vreodata in UE, ori drumul scurt care inseamna unirea cu Romania", a continuat fostul presedinte.

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a precizat ca "solutia corecta pentru ca Republica Moldova sa atinga visul european este unirea cu Romania".

Basescu, despre unirea cu Moldova: I-am propus lui Voronin sa devina presedintele Romaniei Mari

Cui i-a mai oferit Basescu presedintia Romaniei Mari in afara de Voronin: Am avut curaj!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Voronin Basescu presedinte Romania Mare, #Voronin unire, #Basescu Unire , #Moldova