Concert anulat in Rotterdam din cauza unei alerte teroriste. Un spaniol care conducea o camioneta plina cu butelii a fost retinut (Video)

Joi, 24 August 2017, ora 08:21
3437 citiri
Concert anulat in Rotterdam din cauza unei alerte teroriste. Un spaniol care conducea o camioneta plina cu butelii a fost retinut (Video)
Foto: captura Youtube

Un concert rock a fost anulat in Rotterdam, in urma unor informatii furnizate de politia spaniola privind o potentiala amenintare terorista, iar o camioneta inmatriculata in Spania continand butelii a fost gasita in apropiere, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, primarul orasului, Ahmed Aboutaleb.

Primarul a decis sa anuleze concertul trupei californiene Allah-Las, in urma unui avertisment primit de la Politia spaniola, conform caruia locul in care urma sa aiba loc concetul ar fi putut fi tinta unui atentat.

Cum a decurs operatiunea prin care s-a evitat potentiala tragedie

Autoritatile au povestit cum a decurs operatiunea.

"Am fost avertizat telefonic, la inceputul serii, ca un semnal de amenintare a sosit care are legatura cu un concert american la Maassilo, la Rotterdam", a anuntat primarul intr-oconferinta de presa.

"Acest semnal provenea de la politia spaniola, catre politia olandeza", a precizat el.

Apoi a fost identificata camioneta suspecta.

"Un agent de politie care era stationat in apropiere de locul evenimentului a decis sa opreasca o camioneta pe care a vazut-o ruland catre ora locala 21:30 (22:30, ora Romaniei) ", a precizat politia intr-un comunicat.

Serviciile de deminare (EODD) au inspectat camioneta imobilizata la doua strazi de sala de concert Maassilo, intr-o zona portuara, in sudul orasului, unde urma sa aiba loc concertul de rock.

Soferul a fost arestat si condus la comisariatul de politie pentru audieri.

Trupa Allah-Las, care urma sa concerteze la ora locala 20:30 (21:30, ora Romaniei) la Rotterdam a fost scoasa sub escorta politiei de pe Maassilo, a adaugat el.

Agenti de politie care purtau vesta antiglont au fost postati in apropierea salii Maassilo, cu o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri, potrivit radioteleviziunii publice NOS.

Incinta a fost evacuata, zeci de spectatori respinsi, iar unitatea antiterorista a Serviciului de Interventii Spaciale (DSI) s-a dus la fata locului.

Acest incident are loc la mai putin de o saptamana dupa atacurile cu vehicule in Spania, revendicate de Statul Islamic, soldate cu 15 morti.

Insa, in opinia lui Ahmed Aboutaleb, primul primar din tara nascut imigrant si musulman, care s-a pronuntat impotriva gruparilor teroriste islamice, este inca prea devreme sa se stabileasca o legatura intre aceasta camioneta si o "amenintare terorista".

"O ancheta este in curs cu privire la evenimente si amenintare", a declarat el, indemnand sa nu se traga concluzii pripite.

Autoritatile olandeze au anuntat ca nivelul amenintarii teroriste ramane neschimbat, la patru pe o scala de cinci, ceea ce inseamna ca exista o amenintare "substantiala" - in contextul in care teroristi au prezentat Olanda ca pe o "tinta" si in care teroristi comit atentate in tarile vecine - si ca ca exista indicii potentiale ca un atac este pe cale sa fie pregatit.

Olanda a fost ocolita, pana in prezent, de valul de atentate care i-a zguduit pe vecinii sai europeni.

Insa autoritatile raman vigilente din cauza mai multor alerte, in ultimele luni, si unor rapoarte care indica faptul ca persoane legate de atentatele de la Paris si Bruxelles au intrat scurte perioade de timp in tara.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#alerta terorista Olanda Rotterdam, #concert anulat Rotterdam teroristi spania , #Olanda