Prima gradina zoologica a microbilor, inaugurata la Amsterdam

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 23:25
4623 citiri
Prima gradina zoologica a microbilor, inaugurata la Amsterdam
Foto: Yahoo News

Prima gradina zoologica interactiva destinata microbilor a fost inaugurata, marti, la Amsterdam, in cinstea acestor creaturi minuscule care reprezinta doua treimi din organismele vii si care sunt vitale pentru viitorul planetei.

Muzeul, denumit "Micropia", reprezinta o investitie de 10 milioane de euro, iar construirea lui a durat 12 ani. Ideea acestei gradini zoologice in care este expusa o vasta colectie de microbi apartine lui Haig Balian, directorul Artis, Gradina Zoologica Regala din Amsterdam, potrivit Yahoo! News.

"Gradiinile zoologice traditionale au tendita de a arata doar o mica parte din natura, axandu-se in special pe animalele mari. Astazi vrem sa prezentam micro-natura", a declarat Baligan, care este de parere ca importanta microbilor a fost subestimata inca din momentul in care omul de stiinta danez Antonie van Leewenhoek a descoperit aceste creaturi microscopice in secolul al 17-lea.

Microbii sunt adesea asociati cu bolile, virusile, bacteriile si ciupercile, dar sunt esentiali pentru supravietuirea noastra si vor juca un rol important pentru viitorul umanitatii si al planetei, este de parere Balian.

"Microbii sunt peste tot. De aceea este nevoie de microbiologi care sa lucreze in fiecare sector: in spitale, in industria alimentara, petroliera si farmaceutica", a adaugat el.

Experimentele au prezentat potentialul microbilor pentru utilizari variate precum productia de electricitate, consolidarea fundatiilor cladirilor sau vindecarea cancerului.

"Daca microbiologia este lasata in intuneric, in seama doar a catorva experti, interesul pentru aceasta stiinta nu se va dezvolta niciodata. Vrem sa le aratam vizitatorilor cum totul in natura se interconecteaza si cum, in mod fundamental, microbii fac parte din aceasta conexiune", a mai spus directorul gradinei zoologice.

O mare parte din muzeu are aspectul unui laborator complet, avand mai multe randuri de microscoape conectate la ecrane uriase. Vizitatorii pot observa printr-o fereastra un laborator unde diverse tipuri de microbi sunt reprodusi in vase Petri si eprubete. De asemenea, acestia pot vedea si un model urias de virus Ebola, care in prezent a afectat mai multe state din Africa de Vest.

Exista si un scanner al microbilor care va detecta imediat ce fel de microbi traiesc pe corpul fiecarui vizitator, dar si un aparat destinat indragostitilor, care poate estima cati microbi se transfera in momentul in care cuplul se saruta.

"O vizita la Microbia iti va schimba pentru totdeauna viziuna asupra vietii", a mai declarat Balian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#gradina zoologica microbi, #Amsterdam muzeu microbi, #Micropia Amsterdam prima gradina zoologica , #Olanda
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
microbii apar cind cuplul merge la banca..
Poza Hahn
Hahn
rank 5
toti acesti microbi au un fel de tichiutze colorate ...