CNN a facut topul oraselor de vis necunoscute din Europa de Est. Unul e in Romania

Joi, 20 Iunie 2013, ora 20:08
14422 citiri
CNN a facut topul oraselor de vis necunoscute din Europa de Est. Unul e in Romania
Foto: Arhiva

Europa de Est a devenit un deliciu pentru turistii din intreaga lume. Chiar daca cei mai multi ajung in orase precum Praga, Budapesta sau Kiev, aceasta regiune ascunde multe alte adevarate comori urbane, nedescoperite inca de radarul atractiilor turistice.

Poznan, Polonia

Poznan este unul dintre cele mai frumoase orase din Polonia, fiind zgomotos, revigorant si un reprezentant de seama al bucatariei poloneze de exceptie, se arata in clasamentul intocmit de CNN.

Pe langa pietele minunate, strazile pietruite si tramvaiele din Centrul Vechi, aici veti gasi o sumedenie de restaurante. Servesc toate felurile posibile de mancare, transformandu-va calatoria intr-o adevarata experienta culinara.

Odessa, Ucraina

Capitala a petrecerilor fostei Uniuni Sovietice, orasul-port de la malul Marii Negre este pe cat de putin cunoscut turistilor vestici, pe atat de surprinzator. Aici, localnicii si vizitatorii obisnuiesc sa se adune pe Treptele Potemkin sau sa se bucure de soare pe plaja Lanzheron. Pentru cei mai petrecareti, Odessa este plina de cluburi, care pot fi gasite in special in zona strazii Yekaterininskaya.

Sibiu, Romania

Despre acest loc se spune ca este "Praga fara turisti", jurnalistii straini fiind impresionati atat de frumusetile Sibiului, cat si de amabilitatea localnicilor, care lipseste, sustin acestia, in alte locuri din tara noastra.

Orasul din Transilvania are piete spatioase, are cea mai frumoasa galerie de arta din Romania, Muzeul Brukenthal, dar si biserici saxone restaurate de o frumusete rara. Seara, orasul prinde si mai multa viata. Jurnalistii CNN recomanda restaurantul traditional Vechi, unde au ramas placut surprinsi de sarmalute si de ciorba de burta. Barurile prietenoase din Piata Mare au primit, de asemenea, o bila alba.

Karlovy Vary, Cehia

Bulevardele de pe marginea raului si conacele de epoca ale acestui elegant oras balnear au fost admirate de-a lungul vremii de vizitatori de seama precum Beethoven, Wagner sau Goethe. Chiar si James Bond a ajuns aici cand a filmat cateva scene pentru filmul Casino Royale. Elitele perioadei sovietice obisnuiau sa vina aici la tratamente, iar, in prezent, mii de turisti rusi sosesc in Karlovy Vary in fiecare vara, orasul fiind plin de bai vindecatoare si de fantani superbe.

Kotor, Muntenegru

Micul oras de coasta este o retragere excelenta din lumea moderna, acesta fiind inclus in intregime in patrimoniul mondial protejat de UNESCO. Aici nu-ti poate perturba linistea decat un val mai puternic sau vreun motor al iahturilor din port. Jurnalistii CNN le recomanda turistilor sa viziteze si Muzeul Maritim din impresionanta piata Boka Marine.

Durres, Albania

Plajele de vis si ruinele romane sunt numai doua dintre atractiile acestul oras cu iesire la Marea Adriatica. Al doilea oras ca marime din Albania, Durres se afla la o ora de mers cu masina de capitala Tirana si este destinatii favorita a tinerilor albanezi si a turistilor din Kosovo. Aici iti poti petrece toata ziua pe plaja sau in terasele de la malul marii unde berea este incredibil de ieftina.

Veliko Tarnovo, Bulgaria

Privelistea spectaculoasa a orasul este oferita de faptul ca fosta capitala a Bulgariei medievale se afla pe un deal intre doua chei uriase. Orice plimbare prin Veliko Tarnovo este invaluita de o atmosfera romantica, printre pasaje pietruite, mici casute cu acoperisuri rosii si biserici bizantine. Jurnalistii CNN au fost imporesionati de arhitectura medievala si de bazarul orasului.

Casovia, Slovacia

Casele burgheze in stil baroc si catedrala gotica pe care slovacii o numesc "Bijuteria Estului" reprezinta o alternativa mult mai buna decat banala capitala Bratislava, sunt de parere jurnalistii straini.

Insa monumentele medievale nu sunt singurele atractii turistice de aici, Kosice fiind singurul oras din Europa in care exista un teatru al rromilor, unde se joaca piese si se tina concerte ale acestora pe tot parcursul anului. De asemenea, aici se afla singurul muzeu cu figurine de ceara din Europa Centrala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#orase Europa Est CNN orase Europa, #top orase Europa Est, #turism Europa Est, #Sibiu Europa Est , #orase Europa