Top 10 orase "secrete" din Europa, comori nebanuite pentru turisti (Galerie foto)

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 22:29
15750 citiri
Top 10 orase "secrete" din Europa, comori nebanuite pentru turisti (Galerie foto)

Oricine isi doreste sa viziteze, cateodata, o destinatie europeana care are multe de oferit, dar care nu este atat de cunoscuta.

Huffington Post a realizat un top al celor mai frumoase orase europene asa zis secrete, bazat pe e-book-ul lansat de Lonely Planet, una dintre cele mai mari edituri de turism, si denumit "Europa secreta".

Olomouc, Cehia

Unii considera ca Praga este cel mai dragut oras al Europei, insa mai exista un motiv intemeiat pentru a vizita Cehia: orasul Olomouc din estul tarii. Aici se afla un important monument protejat de UNESCO, Coloana Sfintei Treimi, iar cehii sunt de acord cu faptul ca este unul dintre cele mai valoroase orase ale tarii.

Bozcaada, Turcia

Este o mica insula, cu circa 3.000 de locuitori, destul de necunoscuta chiar si in Turcia. Se afla la o distanta maricica de Istanbul, insa briza de aici ii rasfata pe turisti cu o atmosfera relaxanta.

Ostuni, Italia

Asezarea medievala este supranumita Orasul alb si este amplasata pe trei coline, care le ofera vizitatorilor un peisaj de poveste.

Luxemburg, Luxemburg

Jumatate dintre locuitorii acestei capitale europene sunt straini, ceea ce creeaza un sentiment cosmopolit. Daca ajungi aici, nu trebuie sa ratezi Centrul Istoric, zona care se afla pe lista monumentelor protejate de UNESCO.

Haarlem, Olanda

Acest oras din nordul Olandei se afla la aproximativ 15 minute de mers cu masina de popularul Amsterdam. Acesta gazduieste o arhitectura impresionanta si este foarte aproape de faimoasele Gradini Keukenhof.

Amiens, Franta

Micul oras francez este plin de istorie. Aici se regasesc obiective precum Catedrala Notre Dame si Muzeul Jules Verne, scriitor care si-a petrecut aici ultimele doua decenii din viata.

Cabo de Gata, Spania

Daca privesti peisajele de aici, probabil nu vei ghici niciodata ca esti in Spania. Chiar daca pare o zona cu teren accidentat, plajele sunt minunate.

Sigulda, Letonia

Letonia este frumoasa in mare parte, dar, daca esti o persoana sportiva sau adepta a stilului de viata sanatos, vei adora acest oras cunoscut si sub numele de Elvetia Letoniei.

Losinj, Croatia

Tot ce trebuie sa stii despre aceasta insulita a Marii Adriatice este ca e o frumusete, unde poti face fotografii spectaculoase.

Peninsula Cromane, Irlanda

Este un loc extrem de linistit, iar unul dintre motivele pentru care merita vizitat este restaurantul Jack's Coastguard, care a fost construit in anul 1866.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#orase necunoscute Europa, #orase secrete Europa, #destinatii Europa , #orase Europa
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Calafatul , Caracalul si Bragadirul trebuiau sa ocupe primele locuri