Fratele lui Kaczynski se indoieste de Rusia: Inregistrarile "cutiilor negre", falsuri?

Joi, 03 Iunie 2010, ora 21:35
1869 citiri
Fratele lui Kaczynski se indoieste de Rusia: Inregistrarile "cutiilor negre", falsuri?

Partea rusa a inlocuit stenograma transcrierii "cutiilor negre" ale avionului presedintelui Lech Kaczynski si Polonia a primit astfel la 31 mai cu totul alt document, a declarat joi colonelul polonez de aviatie Bartosz Stroinski, unul din expertii care au fost la Moscova si au participat la descifrare.

Potrivit expertului polonez, citat de newsru.com, in copia stenogramei, primita de Varsovia, nu exista semnatura sa, cu toate ca el a semnat documentul in capitala rusa. In afara de aceasta, stenograma, publicata la Varsovia la 1 iunie, este datata 2 mai, iar el a vizat documentul mai devreme.

Bartosz Stroinski a pilotat avionul Tu-154, cu trei zile inainte de prabusirea aeronavei prezidentiale, cand la bordul aparatului s-a aflat premierul polonez Donald Tursk, care s-a deplasat la Katyn, la invitatia omolgului sau rus Vladimir Putin.

Contrar afirmatiilor colonelului Stroinski, ministrul polonez de Interne Jerzy Miller a declarat miercuri seara ca societatea poloneza nu ar trebui sa manifeste neincredere fata de Rusia in ceea ce priveste ancheta prabusirii avionului Tu-154 al presedintelui Lech Kaczynski la 10 aprilie langa Smolensk (vestul Rusiei).

El a spus ca Moscova a predat transcriptul integral al discutiei din carlinga avionului, negand speculatiile potrivit carora partea rusa ar dispune de o transcriere mai completa, iar ceea ce a pus la dispozitia Varsoviei ar fi o versiune trunchiata.

Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui defunct, a declarat de asemenea miercuri ca nu manifesta nicio incredere in ancheta efectuata de partea rusa privind catastrofa aeriana de langa Smolensk.

"Nimic nu rezulta 'din stenograme, nimic nu este clar' si mai ales nu sunt clare cauzele care au dus la accident", a declarat Jaroslaw Kaczynski la postul de radio polonez RMF.

Rusia a predat luni, 31 mai, Poloniei copii dupa inregistrarile cutiilor negre, precum si originalele stenogramelor dialogului dintre membrii echipajului. A doua zi, Varsovia a decis sa le publice, documentele aparand pe site-ul Ministerului de Interne www.mswia.gov.pl.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Smolensk Polonia ancheta tragedie, #Jaroslaw Kaczynski ancheta Rusia, #stenograme falsuri avion Smolensk , #Polonia
Comentarii