Polonia ii cere explicatii lui Merkel in legatura atacurile teroriste comise in Germania

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 09:38
4148 citiri
Polonia ii cere explicatii lui Merkel in legatura atacurile teroriste comise in Germania
Foto: Facebook/Beata Szydlo

Guvernul polonez a cerut explicatii Executivului Germaniei, condus de Angela Merkel, despre atacurile sangeroase care au fost comise in aceasta tara in ultimele zile, dupa ce in unul dintre ele a fost ucis si un cetatean polonez.

"De mai multe saptamani, in fiecare zi auzim vorbindu-se despre atacuri teroriste. Aceste ultime evenimente au afectat si cetateni polonezi", a declarat, marti, premierul de la Varsovia, Beata Szydlo.

Reamintim ca un refugiat sirian de 21 de ani a ucis, duminica, o poloneza de 45 de ani cu o lovitura de maceta, intr-un mic restaurant din orasul Reutlingen (in sud-vestul Germaniei). Atacatorul a fugit si a mai ranit alte cateva persoane inainte sa fie prins. Politia germana a calificat cazul drept o drama pasionala.

Totusi, el se inscrie intr-o serie de tragedii care au zguduit Germania: atentatul sinucigas revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic in apropierea locului unde se desfasura un festival de muzica, un atac cu toporul, impuscaturile soldate cu o baie de sange la Munchen, uciderea unui medic.

"Statul polonez are obligatia sa ceara explicatii despre ceea ce s-a petrecut, o informare onesta, pentru ca toate acestea se desfasoara de cealalta parte a frontierei noastre", a declarat seful guvernului conservator polonez.

Ministrul afacerilor Externe polonez, Witold Waszczykowski, denuntase luni responsabilitatea Germaniei pentru aceasta serie de atacuri sangeroase.

"Serviciile de securitate si politicienii germani poarta responsabilitatea pentru securitatea in Germania. Asteptam sa ne explice pentru ce au loc aceste actiuni", indicase seful diplomatiei poloneze, citat de agentia oficiala locala PAP.

"Suntem asigurati ca deschiderea Europei si acceptarea unui val atat de important de migranti nu vor provoca probleme. Or, se dovedeste ca da", a insistat Waszczykowski, a carui tara adoptase o pozitie foarte ferma impotriva cotelor europene obligatorii de imigrare si care ramane extrem de reticenta fata de primirea migrantilor pe teritoriul sau.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Polonia explicatii Merkel atacuri teroriste, #Polonia Germania atacuri teroriste, #Germania atacuri teroriste , #Polonia