Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rezultate alegeri prezidentiale Polonia: Komorowski - 53,1 % din voturi

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 21:54
2120 citiri
Rezultate alegeri prezidentiale Polonia: Komorowski - 53,1 % din voturi

Candidatul formatiunii liberale Platforma Civica, Bronislaw Komorowski, a castigat alegerile prezidentiale din Polonia cu 53,1% din sufragii, potrivit exit-pollului TNS OBOP, dat publicitatii dupa inchiderea urnelor din Polonia.

Rivalul sau, candidatul partidului PiS, Jaroslaw Kaczynski, a obtinut 46,9% din voturi.

Un alt sondaj la iesirea de la urne, realizat de SMG KRC, il crediteaza pe Komorowski cu 51,1%% din sufragii, iar pe Kaczynski cu 48,9%.

Un al treilea exit-poll, realizat de insitutul Homo Homini, anunta cu presedintele interimar a obtinut 53,1 %, iar rivalul sau conservator 46,9%.

Cu trei ore inainte de inchiderea urnelor, la ora locala 17.00 (18.00 ora Romaniei), rata de participare era de 42,1%..

Democratia poloneza a castigat in urma alegerilor de duminica, spune Komorowski

Candidatul liberal la presedintia Poloniei, Bronislaw Komorowski, le-a multumit alegatorilor si rivalilor sai si a apreciat ca invingatorul scrutinului este democratia poloneza, dupa anuntarea exit-pollurilor care il declara castigator.

"A castigat democratia poloneza", a spus candidatul liberal.

"Desi probabil ca cea mai mare sticla de sampanie va trebui sa astepte pana maine, pentru ca vad ca rezultatele sunt stranse, avem motive sa mergem acasa si sa ne bucuram", a declarat Komorowski.

Discursul sau a fost intrerupt de sutinatorii stransi la sediul formatiunii Platforma Civica, ce au scandat "Bronek, Bronek!".

Bronislaw Komorowski, un promotor al unitatii politice in Polonia

Presedintele in exercitiu al Poloniei, Bronislaw Komorowski, care a castigat alegerile de duminica, potrivit exit-pollurilor, este considerat un promotor al unitatii politice si al sporirii influentei Varsoviei in UE, relateaza DPA.

Alegerile prezidentiale din Polonia ar fi urmat initial sa aiba loc in toamna acestui an, dar au fost convocate mai devreme dupa moartea fostului presedinte Lech Kaczynski, la 10 aprilie, intr-un accident aviatic produs in Rusia.

Komorowski a declarat ca obiectivul sau este ca Polonia sa ajunga din urma tarile mai vechi si mai prospere din UE, si, in acelasi timp, sa uneasca formatiunile de pe scena politica in jurul acestor obiective comune.

El si-a luat angajamentul sa se foloseasca in cat mai putin situatii posibil de dreptul de veto al presedintelui, in conditiile in care guvernul premierului Donald Tusk l-a criticat anterior pe fostul sef al statului, Lech Kaczynski, pentru respingerea reformelor liberale privind sistemul de pensii si sanatate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#rezultate alegeri prezidentiale Polonia, #alegeri prezidentiale Bronislaw Komorowski , #Polonia
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
"A castigat democratia poloneza", a spus candidatul liberal.
Poza culita2003
culita2003
rank 1
Baietii!!!!