Ziare.com

Presa rusa: Renasterea separatismului etnic in UE - Romania, centrul conflictului

de Anca Serghescu
Marti, 17 August 2010, ora 20:25

   

Presa rusa: Renasterea separatismului etnic in UE - Romania, centrul conflictului
O noua serie de conflicte etnice tinde sa izbucneasca in Europa, in contextul crizei economice globale, inca actuala. Cu radacini adanci in istorie, aceste conflicte apar, in mod surprinzator, intr-o epoca a integrarii europene. Iar Romania este in centrul acestora, chiar scena acestor conflicte, noteaza agentia de presa ruseasca Ria Novosti.

Extinderea NATO si a Uniunii Europene nu a adus nici stabilitate continentului si nici nu are cum sa impedice reaparitia acestui fenomen comun in secolul XIX, dar total neasteptat in Europa unita. Adevarul gol-golut este ca aceste conflicte, aparute mai ales in contextul episodului Kosovo, ameninta coeziunea Uniunii Europene, relateaza Ria Novosti.

Natiunile Unite se gasesc intr-o pozitie oarecum ingrata, 3 asociatii maghiare, aflate in stransa legatura cu Uniunea Democratica a Maghiarilor din Romania, inaintand un raport in care acuza Bucurestiul ca incalca drepturile etnicilor maghiari la toate nivelurile. Asociatiile cer un statut legal special in concordanta cu legislatia europeana - o autonomie de facto - pentru regiunile din Romania locuite de etnicii maghiari.

Maghiarii din Romania, discriminati pe toate planurile

Raportul mentioneaza ca cei 1.500.000 de maghiari din Romania nu au intentia de a abandona dreptul la identitatea nationala. Comitetul pentru Eliminarea Discriminarii Rasiale din cadrul Natiunilor Unite a pus examinarea cererii pe agenda, intrevazandu-se o dezbatere la un nivel inalt, cel mai probabil in prezenta reprezentantilor din Austria, Serbia, Slovacia, Slovenia si Croatia.

Conform raportului, maghiarii din Romania sunt tratati ca fiind cetateni de mana a doua. Desi constituie aproape 80% din totalul populatiei in unele regiuni ale tarii, ei au o reprezentare de maximum 20% in administratiile locale.

Raportul mai mentioneaza si discriminarea economica de care au parte regiunile populate de maghiari, care raman in continuare nedezvoltate comparativ cu alte zone. In plus, resursele naturale ale regiunilor in care traiesc, cum ar fi sarea si apa minerala, se afla sub controlul administratiei centrale.

Romania nu urmeaza decat un trend foarte prezent in Europa

Ceea ce ar putea izbucni in Romania nu este decat o parte din trendul actual. Cererea asociatiilor maghiare are la baza ceea ce s-a intamplat in ultimii ani in comunitatile albaneze din Macedonia, in sudul Serbiei, Muntenegru si nu numai. Efectul de domino nascut din Kosovo risca sa se imprastie in intreaga regiune a Balcanilor.

Totul are o dimensiune geopolitica, conform Ria Novosti. Ungaria si Romania sunt membre ale UE si NATO, doua aliante care urasc sa vada neintelegeri in sanul lor. Chiar si asa, neintelegerile nu se limiteaza la cazul maghiarilor din Romania. Si comunitatile de maghiari din Slovacia, dar si cele de slovaci din Ungaria sunt angajate in dispute similare.

Problema basca destabilizeaza Spania si este raspunzatoare de relatia acesteia cu Franta, care se confrunta, la randul ei, cu problema separatismului in Corsica.

Probleme similare se regasesc si in Italia, unde regiunile nordice - cu reprezentare in guvern prin Liga Nordului - se doresc a fi cuprinse intr-o noua republica, Padania. Peste toate, mai separatistii din Irlanda de Nord si Scotia se bucura de sustinere publica.

In ceea ce priveste sud-estul Europei, aici se pune problema Ciprului, membru al UE, unde nordul tarii, locuit preponderent de catre turci, este recunoscut de catre Turcia, tara membra NATO, ca Republica Turca a Ciprului de Nord.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10490 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
60 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

RENASTEREA ROMANIEI NOASTRE DRAGI

Ar trebui sa stiti, dragii mei romani crestini si nu numai, ca Domnul este cel ce unge peste poporul Sau, un rege. Asa graieste Cuvantul lui Dumnezeu:
"tu vei domni in poporul Domnului si tu il vei mantui din mainile vrajmasilor lui de primprejur. Iata care-ti va fi semnul ca Domnul te-a uns sa fii carmuitor peste mostenirea Lui."
In cazul Romaniei ultimul rege a fost regele Mihai, pe care puterea ruseasca comunista, NKVD-ul si cei cativa comunisti romani ai vremii l-au alungat.

Dupa 1990 Romania a avut o sansa extraordinara, daruita de Dumnezeu, pe care a irosit-o: regele Mihai si Corneliu Coposu.
Intr-o monarhie constitutionala, impreuna cu aceste doua mari valori, unul uns rege de Domnul, iar celalalt sfant al lui Dumnezeu, Romania putea fi una in rugaciune.
Sub conducerea lor luminata de credinta in Hristos, impreuna cu ei, poporul roman putea fi inaltat prin credinta crestina in spiritualitate. Numai asa putea parasi mocirla comunista in care zacu-se timp de 50 de ani.

Singura solutie care a ramas pentru Romania prezentului, este credinta vie in Hristos, pentru ca tara noastra este zidita de la Dumnezeu a fi crestina. In afara crestinatatii, ea se pierde si ajunge exact in desertul in care se afla acum.

Romania are inca sansa renasterii in spiritualitate prin unirea in "biserica lui Hristos a crestinilor vii" cu spiritul celor multi romani anticomunisti morti in Hristos, cazuti in lupta pentru libertate si independenta a romanilor.

In gradina din curtea unei biserici ortodoxe din lemn specifica zonei maramuresene, aflata la Geneva, exista o "HARTA A GULAGULUI ROMANESC". Pe ea sunt inscrise ororile regimului comunist din Romania, instalat prin siluire de catre puterea comunista ruseasca si NKVD. Oroarea criminala insumeaza 2 milioane de romani intemnitati, dintre care 200.000 asasinati, pentru credinta si dragoste de tara.
In acea biserica maramureseana, sunt peste 2 milioane de suflete crestine vii, care se roaga pentru Romania.
Mentalitatea comunista poate fi invinsa numai de spiritualitatea crestinismului.

Tema mea, lansata la adresa de mai jos, nu este o lectie de istorie, pentru ca eu nu sunt istoric. Am lansat-o tocmai in dorinta ca impreuna cu voi sa adunam adevarul, pentru cei care inca nu-l cunosc si mai ales pentru tineri.
Cat despre istoria Romaniei moderne, invatata de la comunisti, ea este in totalitate o minciuna, care ne-a deformat mentalitatea si caracterul pana intr-atat incat, imediat dupa 1990 s-au votat aceiasi comunisti adulatori ai unui sistem criminal.

http://comunitate.ziare.com/utilizatori/ghergheataelis-3919/teme-reflectie/pcr-mileniul-iii-ne-avertizeaza-anticomunistii-vor-avea-o-riposta-cuvenita-4363-pag2#comentarii

 

INAPOI MOLDOVA RUSA

Hai Stefane, te ridica,
Fiii iti calcara slova,
Vino sa vezi ce mica
Ne-a ramas Moldova.

Ca decand pe lume santem noi
Tara noastra la rascruci e pusa,
Insa astazi cerem inapoi,
Inapoi Moldova rusa.

Fratii mei moldavi din Chisinau
Eu cu lacrimi si cu sange va scriu voua,
Despre tara noastra-mi pare foarte rau
Ca se-mparte astazi in doua.

Eu nu pot dori nici o femeie
Cum mi-e dor de tara mea,
Si deaceea n-accept o idee:
S-o imparta-n doua cineva.

Tara noastra nu e pan' la Prut
Spune al istoriei registru.
Tara noastra, Doamne, in trecut
Era de la Tisa pan' la Nistru.

Ce dovada sa va dam la mana
Cand Soroca, Balti si Cernauti
Vorbesc ca si noi limba romana,
Storojinet, Dorohoi si Radauti.

Vom mai bea o cupa cu venin
Pan' istoria s-o lumina,
Tara noastra-i si-n Cahul, si in Hotin,
Si-n Lapusna, si-n Tighina.

Spune lumii pe unde treci,
Tu soldat si tu civil,
Tara noastra va dura in veci
Si-n Cetatea Alba, si in Izmail.

("Hai sa dam mana cu mana"
Pe hotarul strabunilor.
Nu uitati: Tara romana
E si-n Caliacra, si-n Durostor.)


poezie de Corneliu Calciu

 

Care separatism ?

La voi e mai "BINE" daca unu spune ceva intrati cu tancurile
Ce TUPEU

 
 

Bai Tamerlache !

Aici este vorba de Rominia ! si de vointa celor din Europa de a sfarima un stat dupa principiul Kosovo ! Deja semnele se vad .Iredentistul sef din Ardeal ,raspopitul Tokes,imparte cartile la Bruxelles ca vicepresedinte. Nu vi se pare curios ? Sarkozy expulzeaza tiganii din Franta,Berlusconi si nepoata lui Musolini abia asteapta momentul ca sa-l imite.De Germania nici nu mai vorbesc,ei au declarat in "N"ocazii ca Rominia este o tara in care trebue plantati tiganii,pentru ei romin inseamna "tigoine ". E nevoe de un teritoriu in care sa-i reimplanteze.Semne clare ! Ceea ce spune presa rusa are acoperire,chiar daca are si substrat politic.
Si voi ,cei mici, de prin partide zapacite de ciumpalacii ce s-au perindat pe la putere si vor sa o reia,in loc sa reactionati la incercarea de destabilizare a Rominiei,sariti de c..r in sus ,amintindu-va de anii comunismului cind Rusia ne asuprea !
Bai baiatule ! istoria a evoluat,Rusia nu mai e cea de care bunicii vostri vorbeau in soapta,ea este cea prin care puteti ramine un Stat Liber si nefaramitat.Precedentul Yugoslav bate la usa,ni se pregateste un Kosovo de zile mari din partea Eurolacilor,asta e adevarul pe care doar un singur om in Rominia de astazi la prevazut : BASESCU !
O spun cu toata raspunderea si greata pe care mi-o provoca acest om pentru starea in care a adus poporul romin,dar aici are dreptate ! Rominia trebue sa fie impreuna cu Rusia si sa nu recunoasca Kosovo ! Mai mult,trebue sa fie elastica in ce priveste legaturile cu aceasta putere de care tremura pina si USA.
Ciumpalacii care din motive practice si partinice nu vad asta,vor fi catalogati ca TRADATORI DE NEAM daca proectul iredentist va reusi ! Citeodata mai este nevoe si de un Moldovean din tara lui Stefan cel Mare si Sfint, ca sa va trezeasca la realitate. Creerele voastre au fost imbicsite de luptele partinice si nu mai vedeti PERICOLUL ! Ce ve-ti cistiga daca va fi miine la putere PNL s-au PSD ?, cind tara va va fi ciuntita ?
Par hazard, imnul Rominiei invoca TREZIREA DIN SOMNUL CEL DE MO-ARTE,si poate nu chiar din hazard ! Sintem un neam usor de adormit dar foarte greu de trezit !

MOLDOVENE

rusii au tot interesul sa doresca destabilizarea Romaniei, care este motivul tau ?
Kosovo ar trebui sa va fie lectie TuTuror celor care va distrati atunci cind otraviti un caine,sau celor care "angajeaza" palestinieni buni manuitori de arme.
UE ar trebui sa dea o lege clara: toti cei care savirsesc acte criminale,de orice fel, pe teritoriul unei alte tari ,trebuie sa li se ridice dreptul de calatorie. ucugasii,violatorii,hotii,cersetorii ,ar trebui sa se gindeasca de doua ori inainte de a comite acte criminale... nimic din ceea ce dv. nu stiti deja din America...Romania ar trebui sa repare ceea ce a creat ,prin ignoranta cu care si-a educat populatia in ultimii 20 de ani.
iar cu unirea Moldovelor,la fel... n-ai cum sa unesti doua state corupte si ambele loiale kgb,legionarilor,etc. prima oara ar trebui sa facem curatenie in propria ograda,si doar astfel o unire ar fi sanatoasa. Kosovo sa va fie lectie pentru felul in care alegeti sa tratati aceasta problema,negociere cum propui matale,cu pumnul,nu mai merge...pe rusi ii inteleg ,pe tine ,nu prea...poate decit daca rusii sunt cei care-ti platesc croaziera pe Mediterana...

"Moldovene" de peste Nistru,

te crezi destept facand-o pe romanu patriot si strecurand otrava ruseasca prin partile esentiale. Du-te nene si comenteaza in "moldova suverana" si lasa-i pe moldovenii nostri din Romania in pace, nu le mai fura numele. Nimeni la ONU nu a facut caz de fleoncaneala ungurilor, ca sa stii! Iar problema asa zis "secesionista" din Romania e cea mai putin importanta din cele mentionate de articolul ala rusesc. De exemplu in Spania avem un secesionism basc si unul catalan 8amandoua puternice), si tot nimic nu se intampla. Asa ca "moldovene", lasa-ne cu "patriotismul" tau bolsevic!

Sa invatam din trecut despre puterea rusa (2) ... Distrugerea opozitiei democratice - Scenariu elaborat la Moscova

Intreaga activitate a Partidului Comunist Roman a fost comandata de la Moscova si a fost sincronizata cu situatia politica internationala.
Comunistii romani au primit sprijin masiv rusesc, concretizat prin prezenta Armatei Rosii pe teritoriul tarii noastre ca armata de ocupatie.
Comunistii romani majoritar interesati si oportunisti, au fost puternic sutinuti de armata sovietica, eforturile acestora indreptandu-se spre obtinerea controlului asupra intregii tari.
Scenariul a fost elaborat la Moscova si a vizat evident distrugerea opozitiei democratice.
Liderii PCR au trecut la CREAREA DE DISENSIUNI in randul partidelor democratice, cu scopul de a determina slabirea acestora prin desprinderea din randul lor a cat mai multor grupuri, ce urmau a fi atrase la colaborarea cu Frontul National Democratic (FND). Ulterior, aceste grupari urmau a fi folosite drept nuclee la care sa se alature si alti eventuali nemultumiti, arivisti din randurile opozitiei.

Totodata, prin infiintarea unor "partide" cu o titulatura aproape identica, se urmarea si crearea unei confuzii in randul electoratului.
Majoritatea actiunilor lor de distrugere a opozitiei se indreptau spre cel mai bine organizat si puternic partid, PNT, cu un lider de mare popularitate Iuliu Maniu, partid care avea in acea vreme o mare influenta in tara, beneficiind de simpatia majoritatii populatiei.

P.S.
Suna foarte cunoscut, acum la 20 de ani de la lovitura de stat din 1989 si seamana cu articolul din presa ruseasca, acum in 2010!

Rang

Pe undeva articolul este o recunoastere a problemei nationale romanesti.Tentativle de infiinta o republica stalinista in europa in Moldova sau o parte a ei...sunt de domeniul fantasticului. Europa realizeaza ca are un lat de gat, si astea sunt trupele rusesti pe Nistru. Nicaieri nu se mentioneaza, in vre-un tratat, existenta lor. Rusii incearca excaladarea situatiei, ptr " apacifica zona".

.............................................................................................................

Regiunile populate de maghiari, raman in continuare nedezvoltate comparativ cu alte zone, deoarece capii maghiarimii din Romania scot banii din tara si ii duc la Budapesta. In plus, resursele naturale ale regiunilor in care traiesc, cum ar fi sarea si apa minerala, sunt exploatate de firmele politicienilor maghiari.

"Dupa modelul eliminarii steagului tricolor din sigla Postei Romane pe vremea lui Karoly Borbely si a urmaritului penal Zsolt Nagysau, sau al emiterii de documente de stat direct in limba maghiara, de catre “vice-premierul Romaniei" Marko Bela, Laszlo Borbely trece direct la raderea stemei Romaniei de pe inscrisurile oficiale ale ministerului Mediului, obtinut de UDMR prin santajul politic pe care il practica de 20 de ani.

Dan Tanasa: Actiunile iredentist-sovine evidente orchestrate de catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) si Partidul Civic Maghiar (PCM), indreptate impotriva statului Roman si a romanilor, au girul celor mai vocali si “europeni" lideri ai UDMR.
Dovedind inca odata lipsa celui mai elementar bun simt dar si profundul dispret fata de statul roman si guvernul din care face parte, ocupantul portofoliului de la Ministerul Mediului si Padurilor, UDMR-istul Laszlo Borbley (foto), a eliminat stema Romaniei de pe ordinele de ministru pe care le semneaza. Inutil sa mai amintesc ca legea il obliga pe Borbely sa reproduca stema Romaniei pe documente oficiale pe care le semneaza…"

http://roncea.ro/2010/05/25/laszlo-borbely-a-eliminat-stema-romaniei-de-pe-documentele-oficiale-ale-ministerului-mediului-foto-document/

.............................................................................

http://badeadan.blogspot.com/2009/05/arhiva-marko-bela-nu-s-aflat-in-centrul.html

http://bataiosu.wordpress.com/2009/03/20/verestoy-attila-tupeu-de-politician-miliardar-smecher/


"intreaga agoniseala a lui Marko Bela se reduce la cateva hectare de teren agricol, si acelea mostenite, doua locuinte, un autoturism, actiuni la o editura si conturi in banci din Romania de aproximativ 65.000 de dolari. In mod surprinzator, in declaratia sa de avere nu apar, cum ne-am fi asteptat, conturi deschise la vreo banca din Ungaria, desi liderul UDMR dirijeaza, de mai multi ani, fonduri importante provenite de la guvernul ungar pentru minoritatea maghiara din Romania."

"Dupa aparitia Hotararii de Guvern nr. 160/2002, fundatia Communitas a inceput sa primeasca si fonduri de la guvernul roman, cuantumul lor fiind de zeci de miliarde de lei. Astfel, in 2001-2002, sumele alocate de guvernul roman au totalizat peste 27 miliarde lei, in 2003 ajungand la 37 miliarde lei, bani care ulterior au fost repartizati de liderii UDMR dupa criterii cel putin ciudate."

"Verestoy Attila are, potrivit propriei declaratii, o avere impresionanta: doua terenuri agricole, patru intravilane in judetul Ilfov, patru apartamente in Bucuresti, unul in Odorheiul Secuiesc, o casa in Cristuru Secuiesc, dar si o casa de vacanta in judetul Ilfov. In parcul auto al senatorului UDMR se gasesc doua autoturisme de lux: un Audi S8 si un BMW X 3. Averea e completata de bijuterii in valoare de 40.000 de euro si tablouri estimate la 25.000 de euro. La toate acestea se adauga aproape 1.850.000 lei, 226.000 de dolari, 48.000.000 de forinti si aproape 10.000.000 de euro aflati in conturile senatorului, plus imprumuturi in valoare de peste 4.650.000 de lei. Verestoy are actiuni in valoare de peste 10.350.000 de lei, 5.300.000 de forinti si 1.500.000 de euro (societati inchise – nelistate), parti sociale in cuantum de 260.000 de lei la o societate deschisa, listata Rasdaq, si actiuni in valoare de aproape trei milioane si jumatate la o societate listata de Bursa de Valori Bucuresti. In 2008, pe langa cei 53.433 de lei primiti in calitate de senator, Verestoy a castigat aproape 26 de milioane de lei si peste 3.850.000 de euro din dividende, transferuri financiare si dobanzi."

..............................................................................

Fundatia Communitas a fost infiintata la Cluj pe 12 februarie 1998 si a fost condusa, de la infiintare si pana la sfarsitul anului trecut, de catre Marko Bela, vicepresedinte fiind Takacs Csaba. Printre membrii comitetului de directie se afla Borbely Laszlo, Kelemen Attila, Kelemen Hunor, Kerekes Gabor, Nagy Zsolt si Szep Gyula. In martie 2001, s-a infiintat in Bucuresti o filiala a Fundatiei Communitas, condusa de Takacs Albert Csaba, ai carei membri fondatori sunt Birtalan Joszef, Koro Iosif si Varga Attila. Scopul acestei fundatii este: "Intreprinderea, organizarea si sprijinirea unor actiuni in vederea dezvoltarii societatii civile prin facilitarea cunoasterii, recunoasterii, exprimarii, dezvoltarii si respectarii reciproce a patrimoniului cultural, spiritual, lingvistic, religios al fiecarui grup sau comunitati".


Citeste mai mult: http://badeadan.blogspot.com/2009/05/arhiva-marko-bela-nu-s-aflat-in-centrul.html#ixzz0wxecpYJn
Under Creative Commons License: Attribution

Sa invatam din trecut despre puterea rusa (1) ... Cum creste Partidul Comunist din Romania precum "Fat Frumos", intr-o saptamana cat altii intr-un an!

Numarul estimat de membri PCR, pentru data de 23 august 1944, era cuprins intre 794 si 1150.
In august 1944 in Bucuresti erau 80 de membrii, iar in Oradea sapte.
Cu acest numar de membrii, partidul PCdR era cel mai mic partid comunist din Europa. Este foarte limpede ca o grupare atat de mica si fara electorat, nu putea fi capabila sa schimbe o opozitie puternica cu electorat si foarte apreciata in general de societate.

Care a fost mecanismul cresterii unei grupari fara electorat de la aproximativ 1000 de membri, cat numara in 23 august 1944, la 800.000 de membri in septembrie 1945: interesul, imoralitatea, minciuna, oportunismul si manipularea.
Iata cateva din metodele utilizate de Ana Pauker, pentru a mari numarul de PCdR:
"s-a oferit amnistia politica oricarui membru al Garzii de Fier ("fara crime la activ") care se preda de bunavoie. In semn de buna-credinta, i-au eliberat pe "verzii" din lagare chiar inainte de intelegerea cu Patrascu, unul dintre capii Garzii de Fier.

A existat astfel un fel de "pact reciproc avantajos", prin trecerea acestora la comunisti: unii din fostii legionari au gandit sa se protejeze in "vanatoarea" adeptilor dreptei dupa razboi; comunistii care erau simpli muncitori, primul secretar general al PCR a fost plapumarul Gheorghe Cristescu, au adunat oameni cu experienta si aptitudini de militanti.
Grosul masei de partid il formau carieristii si oportunistii dintotdeauna, taranii care primisera carnetul de partid o data cu pamantul la reforma agrara din martie 1945 si oameni care intrezareau pentru prima oara sansa de a reprezenta ceva in viata publica a Romaniei, fara a avea o cariera intelectuala consacrata, obtinuta printr-o viata dedicata studiului sau crearii de valori prin munca. (vezi Lavinia Betea, sursa Jurnalul National)

In martie 1945 s-a infiintat Academia Muncitoreasca a PCR, unde tinerii recrutati sa devina activisti politici cu solda si viitor stralucit invatau vreme de OPT SAPTAMANI, “bazele constructiei de partid" dupa metodele Scolii leniniste de la Moscova.

te poti vindeca de cancer

Te poti vindeca de cancer ? Doar daca ai un sistem imunitar puternic !
Multi incearca dar organismul lor pur si simplu nu rezista. Ce e de facut?
O companie germana a creat un produs execeptional : Green Gold Imune
...continuare web-sites...

www.green-gold-imune.webs.com
www.imune.webs.com
www.wellstar-shop.webs.com
www.wellstar-shop-de.webs.com
www.greengoldimune.webs.com
www.green-gold-imune-shop.webs.com
www.imune-shop.webs.com

Sa invatam din trecut despre puterea rusa (3)

Visinski batand cu pumnul in masa: "Yalta sunt eu"

La Bucuresti vine pe 27 februarie 1945, Andrei Ianuarevici Visinski, Vice-Comisar al Poporului pentru Afaceri Externe al Uniuni Sovietice.
In contextul hotararilor Conferintei de la Yalta, el ii cere regelui pe un ton imperativ, rastindu-se si batand cu pumnul in masa, să-l demită pe generalul Radescu si sa-l numească in fruntea guvernului pe Petre Groza, care "se bucura de increderea Moscovei".
La remarca regelui ca la Conferinta de la Yalta se specifica, in "Declaratia asupra Europei", numirea unui guvern reprezentativ, Visinski ii raspunde arogant regelui: "Yalta sunt eu".
Palatul Regal este inconjurat de un batalion de tancuri sovietice, astfel că regele este obligat să-l demita pe generalul Radescu pe 2 martie 1945. Este insarcinat cu formarea unui nou guvern printul Barbu Stirbey, dar acesta esueaza in misiunea sa. In acest context, regele incredinteaza formarea noului guvern lui Petru Groza. (Daniel Diaconescu, Universitatea "Valahia" Targoviste)

P.S.
"Poporul nu mai e acelasi, iar subconstientul fiecaruia va sesiza pericolul la urne. Cu exceptia nostalgicilor, desigur, care se vor imputina, ca-i secera moartea cu coasa. Prin alegeri nu vor avea sanse, iar muschii lor nu mai au forta sa bata cu pumnul in masa, precum Visinschi odinioara. Muschii lor erau in URSS, iar acum s-au topit...
Scot capul, odata cu criza actuala, crezand ca mai suntem in 1933...
Romanii au invatat din trecut, totul e sa nu uite. Mai ales tinerii, dar cine sa le povesteasca?
Scoala are alte preocupari, iar batranii se duc rand pe rand. Mai rau e ca si istoricii se uita in toate partile, numai la istoria recenta, nu.
Asta ar trebui sa ne ingrijoreze. Inca generatia actuala e un scut impotriva asalturilor comuniste, dar ce se va intampla peste ani? Numai Dumnezeu stie...

Sa invatam din trecut despre puterea rusa (4) ... Mesajele Romaniei catre lumea libera!

In exterior, mesajele regelui si ale principalilor lideri ai opozitiei, Iuliu Maniu si Constantin Bratianu, adresate SUA si Marii Britanii, s-au concretizat la Conferinta de la Londra a ministrilor de Externe ai celor trei mari puteri (11 septembrie – octombrie 1945). Reprezentantii a doua mari puteri au declarat ca statele lor nu vor incheia tratate cu regimurile din Romania si Bulgaria si nu le vor recunoaste, cosiderandu-le a fi impuse de URSS.
La 9 noiembrie 1945 puterile Angliei si SUA, fiind constiente ca fara acordul URSS, nu se putea intreprinde nimic, s-au incercat tratative la Moscova pentru Romania, dar evident acestea au esuat. In raportul depus la 6 decembrie 1945 la Departamentul de Stat, ziaristul american insarcinat cu observarea situatiei din tara, a confirmat nereprezentativitatea Guvernului Petru Groza, care era dominat de comunisti si excludea de la putere principalele forte politice din tara.
In tara, o data cu inceperea misiunilor de observare, partidele democratice, si in mod special PNT, au actionat pentru a demonstra opozitia romanilor fata de Guvernul Petru Groza si sprijinul acestora fata de regale Mihai. La 8 noiembrie 1945, de ziua Sfintilor Mihail si Gavril, in Piata Palatului din Bucuresti a fost organizata o mare manifestatie, in timpul careia zeci de mii de persoane si-au exprimat devotamentul fata de Mihai I si partidele istorice, cerand totodata demisia guvernului.

Sa invatam din trecut despre puterea rusa (5) ... DIVERSIUNEA

Diversiunea comunistilor romani scoliti de NKVD.

Pentru a contracara aceasta demonstratie, comunistii au adus in piata mai multe camioane cu simpatizanti, ceea ce a generat declansarea unor ciocniri intre cele doua tabere.
Din cladirea Ministerului de Interne s-au tras focuri de arma: 11 persoane au decedat si multe altele fiind ranite. Puterea de atunci, a prezentat toate aceste incidente ca avand caracter huliganic si fascist, acuzand PNT si PNL de premeditarea lor.
Comunistii au trecut la organizarea in intreaga tara a numeroase adunari de protest, in care de cerea dizolvarea partidelor istorice si arestarea liderilor acestora.
Evenimentele de la 8 noiembrie 1945 au fost folosite de comunisti pentru a se demonstra misiunii de observare, faptul ca PNT si PNL duc o politica FASCISTA, incitand la dezordine.
Mai mult, la doar doua zile de la sosirea ziaristului american insarcinat cu observarea evenimentelor din Romania, Scanteia publica chiar pe prima pagina un articol nesemnat, intitulat “Framantari national-taraniste", prin care comunistii urmareau sa arate ca partidele de opozitie ar fi in pragul destramarii, astfel incat singura forta politica apta sa guverneze ar fi fost FDN.
Pentru aplanarea situatiei, reprezentantii SUA si Marii Britanii au aratat la Conferinta de la Moscova a ministrilor de Externe ai Natiunilor Unite (16-26 decembrie 1945) ca vor recunoaste Guvernul Petru Groza doar daca in acesta vor intra si cate un membru al PNT si PNL si daca va trece la organizarea de alegeri libere.

In acest sens, la 3 ianuarie 1946, biroul partidului l-a propus pe Ion Mihalache, propunere acceptata “intr-o impresionanta unanimitate". Nicolae Lupu, cunoscut simpatizant FDN, cere insa insistent sa fie el desemnat, datorita aprecierilor de care se bucura in cercurile puterii sovietice. Evident ca este refuzat cunoscandu-se deja ca acesta face jocul comunistilor. Refuzat, parasesete partidul declarand ca “Iuliu Maniu a incurajat infiltrarea elementelor reactionare in randul partidului, iar prin atitudinea sa a creat nedumerire in randurile Aliatilor".

La 18 ianuarie 1946, Nicolae Lupu a anuntat infiintarea unui nou partid, Partidul Taranesc-Democrat (PTD), care il ataca vehement pe Iuliu Maniu.

Se cunosc si documentele care atesta ca SCIZIUNEA PROVOCATA de Nicolae Lupu a fost organizata de PCR cu cateva luni inainte de acest eveniment.
Exista stenogramele sedintelor Biroului Politic al CC al PCR din mai 1945 si 30 octombrie 1945, sedintele in cursul carora liderii comunisti au discutat modalitatile de distrugere a PNT.
Din aceste stenograme, se remarca rolul central detinut de Dej in timpul discutiilor, cat si modul in care comunistii “manevrau" toate aceste grupari disidente, transformandu-le in simple marionette in mainile lor.

NENE LE ZICI BINE ASA, IN MARE ... DA' DE CE NU SPUI CLAR DE CE A AJUNS ROMANIA IN ANUL 1940 FARA ARMATA POTRIVITA SITUATIEI SALE GEOPOLITICE, PERMANENT REA ? CA NU ERAU COMUNISTII LA PUTERE INAINTE DE 1947 ...

NENE LE ZICI BINE ASA, IN MARE ... DA' DE CE NU SPUI CLAR DE CE A AJUNS ROMANIA IN ANUL 1940 FARA ARMATA POTRIVITA SITUATIEI SALE GEOPOLITICE, PERMANENT REA ? CA NU ERAU COMUNISTII LA PUTERE INAINTE DE 1947 ..

Cat despre Cretinul Regal (Pamfil Seicaru dixit at scrivit) ce fel de Om si Rege este asta, cand, din motive de Copil Mare, Razgaiat si *** l-a dat pe Antonescu pe Mana Rushilor.
Antonescu a salvat Romania in 1940, acum eram precum Kurzii, impartiti intre Rusia, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria.
Antonescu a gresit grav ca s-a dus peste Rushi, PESTE Nistru ...
Sentimentele sunt Una, Politica responsabila, Alta

Astfel, am pierdut sute de mii de Tineri ROMANI DEGEABA in folosul Tziganilor, al caror numar a crescut simtitor prin Metisare.

Una peste alta, NU trebuia predat Rushilor, trebuia lasat in exil in Spania sau Portugalia.
Finlandezii NU l-au predat pe maresalul Manerheim Rushilor, nu au semnat Armisitiul cu Rushii, decat cu aceasta conditie ferma ...

Lasand la o parte faptul ca Stalin i-a oferit conditii excelente in secret, adica Basarabia indarat, cu Baze Sovietice.

De aceea s-au grabti sa il aresteze la 23 August 1944, pentru ca Stapanilor Lor din Vest, nu le convenea asa ceva, o impacare istorica in Rushi si Romani.

In plus, Marele Cretin Criminal Mihai I a dat comunicatul si a fugit la Savarsin, de frica Rushilor, stand la Coltz de Cotitura daca il lasa Stalin in scaun ...
Iar Rushii, fara nici un fel de tratat, vazand cu surpriza ce este vorba de o Capitulare Tampita, s-au servit, luand prizonieri Romani, peste 150 000, chiar pe teritoriul Romaniei, dintre care numai un numar redus s-au intors in Romania.

Si,la final, te rog spune-ne si noua CUM a fost posibil ca Romania, asa de grozav condusa de Boierii Romani inainte de Comunisti, a fost slaba militar, slaba economic, singura perioada in care s-a condus corect si eficient fiind chiar in timpul razboiului, cand s-a furat mult mai putin, sub mana de fier a lui Ion Antonescu ...

Asta sa ne spui, nu povesti duioase cu Regele Mihai.

Este adevarat ce scrii depsre Comunismul Anterior anului 1964, cand a redevenit in mare parte romanesc ...
Esecul sau a fost relativ ...
Odata ca au facut Imensa Prostie sa mentina selectia pe de baza de dosar politic, cu originea sanatoasa, daca erai fiu de muncitor si taran sarac, erai automat destept, fara carte autentica.
URMEAZA

PARTEA A DOUA A COMENTARIULUI MEU,LA SFARSIT, CA AM UITAT SA POSTEZ LA "RASPUNDE"

M-a suparat domnul Gheorgheatelis cu Cretinu' Regal ...

fata de tupeul pdl-ist gen base , videanu , e.udrea , eba, etc....

apreciez mai mult tupeul rusesc , american ...

Daca nici asta nu e postac..

pai atunci NU se EGZISTA postaci! Amesteca lucrurile, uitand de inclinatia PROrusa a multor opozanti ai puterii actuale! Da' nu uita "lozinca de partid" :JOS BASESCU! JOS PDL! Sa vina SUS...CINE puisor?

Green Gold IMUNE

Te poti vindeca de cancer ? www.wellstar-shop-germany.webs.com
Doar daca ai un sistem imunitar puternic ! wellstar-shop-hungary.webs.com
Multi incearca dar organismul lor pur si simplu nu rezista. Ce este de facut?
www.wellstar-shop-italy.webs.com
O companie germana a creat un produs execeptional : Green Gold Imune ! www.wellstar-shop-swiss.webs.com
...continuare web-sites... www.wellstar-shop-austria.webs.com ....
...produse exceptionale : www.wellstar-shop-deutschland.webs.com

www.wellstar-shop-poland.webs.com sau www.wellstar-shop-denmark.webs.com

bate saua sa priceapa......

e clar ca Rusia nu doreste binele Romaniei.dupa ce a fortat Regele Romaniei sa-si paraseasca tara,acum se teme de unirea cu Basarabia.rusii sunt o mare forta si trebuie multa inteligenta pentru a lupta diplomati cu ei.

 

Razbunarea rusilor

Vad ca URSS este foarte suparata pe Romania pentru ca si-a bagat nasul in Moldova si atata spiritele separatistilor unguri pentru a face un nou Kosovo in Ardeal. Oare de ce autorul acestui articol ne spune ce scriu rusii in ziarele lor? Sa fie tot mana rusilor?

 

... eee e mana ... mogulilor !!! pai cum !

... era mai bine sa nu spuna nimeni nimic...
era ca si cum nu ar fi !
... ce nu este clar ?
... rusii fac ce trebuie sa faca !
... iar ue stie asta ... germania cel putin !
... la prostia din capul nostru ... asa ne trebuie !
daca fac sa transpire prin presa ... ba grecu ... ba asta cu ungurii astazi... ... iti dai seama ce fac in teritoriu prin serviciile secrete ?
... ca la noi sri ... asculta pe nus ... felix... iar base care prin atributiile presedintelui ... se ocupa de "politici" ... economice ... nu de politica externa .. asa cum ar trebui !!
... naspa !!! ... un duel cu Putin ... nu e ca cel cu Felix !!!
... acum sa te vad marinarule ... de asta te-am ales presedinte ! ... apara cu pieptul romania de... ostilitatea rusiei ... pe care ai cultivat-o si intretinut-o ... fffffffffffoarte diplomatic !

Cat primesti pe CRIZA asta?

cacucapu' tau se pare ca NU gandesti! Ca veni vorba: cunosti semnificatia verbului(!) a gandi? Am mari indoieli.
PS degeaba.

te poti vindeca de cancer

Te poti vindeca de cancer ? www.wellstar-shop-germany.webs.com
Doar daca ai un sistem imunitar puternic ! wellstar-shop-hungary.webs.com
Multi incearca dar organismul lor pur si simplu nu rezista. Ce este de facut?
www.wellstar-shop-italy.webs.com
O companie germana a creat un produs execeptional : Green Gold Imune ! www.wellstar-shop-swiss.webs.com
...continuare web-sites... www.wellstar-shop-austria.webs.com ....
...produse exceptionale : www.wellstar-shop-deutschland.webs.com

www.wellstar-shop-poland.webs.com sau www.wellstar-shop-denmark.webs.com

m'da, ma mir ca au uitat de SUA

Ca si de astia ziceau ca urmeaza sa se scindeze in 3 sau 4 bucatoaie: vrabia malai viseaza! sa vedem ce vor face cu colosul Chinez in coaste si cu musulmanii din Caucaz. Moarala cu "barna si paiul".

 

pe mine ma bate gandul sa revendic partea mea din Romania

si sa proclam regatul meu acolo. 235.000 km2 impartit la 22 mil de fraieri egal 1,1 ha. Suficient, macar nu o sa mai aud basmele lor.

 

Ma iei pe mine prim-ministru?

Incet, incet, daca facem reforme destepte, putem sa ne-ntindem!

romanianwars, mai bine te-ar bate gandul sa inveti din drama istoriei Romaniei

Ideal ar fi daca din aceasta dureroasa lectie pe care ne-a dat-o noua, romanilor, istoria contemporana, factorii de decizie ai prezentului si mai ales generatiile tinere sa traga invatamintele adevarate si sa actioneze pentru a nu se mai permite niciodata repetarea unei experiente istorice atat de tragice.

De ce sa repetam vechile greseli, cand pentru ele generatii intregi au platit cu viata.
Toate asemanarile izbitoare intre momentele evocate in comentariile anterioare si momentele traite de societatea romaneasca dupa lovitura de stat din decembrie 1989, pana la reinfiintarea PCR mileniul III, nu sunt deloc intamplatoare.
Sa invatam din trecut pentru a nu condamna viitorul.

are grija basescu zilnic

Sa-i enerveze pe rusi !
... si a reusit !
mai prost ca ue ... nu o sa ne mai vrea ... curand !!!
...szarkozy ... cu bunicul ungur ... tokes vice la ue... basescu cu ... vizele prin chisinau !!!
... crezi ca a invatat base... istorie ?
... si iar de repeta ... molotov-ripentrop ...

vb ca un adevarat roman

sti cum e aia? Spui cuv mari dupa care mergi la culcare :). Se mai num si propaganda, mie mi-a iesit deja pe ochi ce zici tu, vreau sa sparg capete si guri ca ale tale, timpul negocierilor s-a terminat. Dupa cum zici tu: sa invatam din trecut. Din pacate romanii au avut multe trecuturi si n-au invatat nimic niciodata, ce te face sa crezi ca o sa reuseasca acum. probabil daca eram 100 % roman comentam si ma culcam la loc, dar din moment ce nu sunt e clar ca e mai greu sa ma fraeresti, si ochiul celalalt vede prostia mai bn.

@romanianwars - Scrii ca nu esti roman 100%!

Auzi, cum te simti cand nu esti roman intreg?

ma simt superb

simt ca mai am o sansa, am genele si automat capacitatea sa nu ajung cu fundul in noroi ca voi.

BUCUROSI LE'OM DUCE TOATE ....

Buna Voua!
...... Ca batrana Europa a avut probleme ,razboaie ,impartiri de teritorii se stie desigur cum bunaoara se stie ca ungurii isi doresc autonomia tinutului Secuiesc! O enclava in centrul tarii!? Ardealul este romanesc! Se aude? Romania se intinde pana la Tisa! Se aude? Trebuie sa ne luam inapoi tot ce este al nostru si sa nu mai dam satisfactie omului rosu ,necioplitul din nord!Totul cu diplomatie!Imi este teama ca istoria se repeta iar Ardealul va trece la unguri iar noi vom obtine Basarabia fara Transnistria iar tara se va federaliza.Cititi PAUL GLOBA si vedeti asa ca si chestie...a avut previziuni care s'au indeplnit...Istoria nu le da dreptate ungurilor pentru ca aasa cum scriam ei au venit prin anii 800 in Ardeal si nu l'au gasit gol ,noi fiind parca de o vesnicie acolo..Asa ca.....Toti s'au infruptat din Ardeal: rusii,ungurii,romanii.....si asta pentru ca e bogat....De ce se opun oare deschiderii minei de la Rosia?Stiu ei de ce! Cum am zis: Ardealul va fi romanesc pana dincolo de timp si asta pentru ca suntem corecti!Nu furam de la nimeni nimic!Unde mai punem ca avem judete si la bulgari!Si la sarbi!Punct!
Cu stima,
G.FISCHER.

 

sa clarificam ceva Fischer

1. Romania nu a existat pina in 1918.
2. Romanii de azi atit au in comun cu dacii cit am eu tu aztecii!!!.....de ce sustin acest lucru? in 20 de ani romanul nu a facut nimic inafara de a plimba ursul pe cind dacii au fost muncitori, bogati, harnici etc tot ce romanul de azi nu ii.
3. Romanul de azi are mai mult in comun cu Albanezii decit cu dacii.
4. in !918 ati primit de la maghiari Ardealul care a fost o bijuterie, vestul ptr romani si azi saracul de el ii ce ii romanul.......un mare zero!
Deci nici nu ma mira ca vreau sa destrame Romania.....moldovenii sint mai bine condusi de ai insasi decit de Bucuresti, iar Ardealul 100% o va duce mai bine sub unguri decit sub romani!..
Cind romanul v-a ajunge sa faca ceva constructiv atunci poti sa comentezi de istoria, mindria et romana pina atunci.....liniste~!

MAI DU-TE BEY, IN PARERILE NOASTRE FERME ...

Mai pleaca bey, Agitatoritz Gjegos de p'Atchilea ...

UTN

Mai citeste odata "Unio Trium Nationum". Ca poate nu tie clar ce scrie acolo. Fa un efort! Nu mai vorbi din auzite. Explica si tu cum a aparut Biserica "Ortodoxa" Unita cu Roma, cred ca e singurul caz de iesire din dogmatismul catolic cu un singur scop..desnationalizarea romanilor.

Adiiitaaa!

???????????????????????????
Ai ramas cu sorcova?

corect

dacii si romanii repr o himera a comunismului. Batranii stiau ca natiunea romana este o corcitura din toate triburile care au trecut pe aici. Dacia a fost ocupata in prop. de 14 % si astia zic ca toata dacia a fost asimilata. Ce putere are propaganda...

Rafealo

din pacate si tu ca altii sustin lucruri invatate din sistemul comunist care au avut agenda lor. Nu trebuie sa citesc ca am citit, cred ca tu trebuie sa nu citesti numai ce se scrie in Wikipedia ci putin mai adinc...ce scriu romanii, ce scriu nemtii, ce scriu ungurii, ce scriu rusii etc si undeva la mijloc ii adevarul. Dar ce ii cert este ca tot ce am scris in postul din inainte e adevar si realitate!....Deci tot nu ai raspuns; Ce a facut romanul in ultimii 20 de ani? Ce au facut Romanii cu AI Cuza, ce au facut in 1848?......etc deci las-0 mai moale, ca de obicei romanul ii bun de gura dar de rest mai putin!.....si ca sa nu fiu din greseala confundat cu maghiarii, eu sint neamt.....vindut de tovarasi la RFG mai demult...dar daca trebuie sa aleg intre a fi condus de un mitic sau un maghiar...atunci clar ca aleg maghiarul ca ala cel putin face ceva pe cind miticul numai bate din gura!!......scuze dar stiu ca adevarul doare dar asta e.......

Tampenii rusesti!

Aici isi au originea, probabil, multe dintre ideile separatiste care vac viatza mai complicata in Europa, decat ar trebui sa fie!
Am avea nevoie de niste conducatori intelepti, care sa atenueze asperitatile, sa nu ne lasam atrasi in aventuri periculoase! Nu stiu daca actualii factori de raspundere din Romania pot primi calificativul de "intelepti"!

 

pt moldoveanu

nu observi cat de penibil esti candte asezi singur deasupra tuturor,singurul de petot forumul care STIE,pelanga faptul ca habar nu ai istorie:ex rusia ne-a ajutat in razb de independenta,nenea esti pe langa total,tarul a cerut voie regelui nostru doar sa treaca prin tara noastra,neavand nevoie de nimik(refuzase oferta noastra de a merge impreuna impotriva turcilor cu armata romana avand in frunte pe rege)au trecut iar dupa putin timp turcii erau in avantaj fata de rusi,iar atunci tarul scrie celebra scrisoara,,maiestate nevoie mare,turcii ne impresoara ,treci te rog dunarea cum doresti, cu cata oaste poti , sa mai usurezi din presiunea ce o fac turcii asupra mea,, bineinteles trec romanii dunarea sub comanda regelui,iau grivita cu pretul a2000 de morti... MOLDOVENE NU TE MAI CRED ALAMAI DESTEPT NICI MACAR DE PE ACEST FORUM

 

adi-bruno

doua precizari 1)rusi de-au dat ultimatum 2)raspunde daca stii istorie de ce am pierdut noi multii soldati la Grivita?

brainwashing

Bullshit

 
 

 

Barna din ochiul ei, n-o vede Rusia?

Poate incepe conflictul in Cecenia sau aiurea pe teritoriul lor. Comentariile astea seamana cu iesirile la rampa ale lui Ponta sau Nastase...

 

Dupa 4 ani de motiuni de cenzura , referendumuri , etc ...

...Spargerea Romaniei in 7 provincii ( cu ajutor extern ) este binevenita ( la ce drac ne mai trebuie CCR politica a Romaniei si Constitutie ) ! Dobrogea la Turcia , Moldova la Moldova Mare , via Tiraspol , Ardealul la Ungaria , Maramuresul la Ucraina , Banatul la Serbia iar Oltenia si Muntenia se vor disputa in nu's care oras de pe Pamant . Si abia dupa aceia sa va aduceti aminte ce era Buletinul/CI pentru 23 mil . romani . Altfel : Tot inaine ! Ca e " bine " .

 

esti un accident genetic.

Pozgorete mik si murdar....impusca-te...repede....nu amina...de'ti trebuie ajutor,spune si apas io tragaciu'....hot de oxigen ce ne esti.....

ce fini oservatori sunt rusii care au minoritati care oricand si-ar putea face o

extractie din Rusia
chiar nu ar trebui sa facem si noi un raport cu minoritari care ar vrea sa aiba tara lor

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor