Daily Mail: Romania, un partener european dezagreabil

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 11:27
6711 citiri
Daily Mail: Romania, un partener european dezagreabil
Foto: Adevarul

Romania, alaturi de Turcia si Kosova, reprezinta un partener dezagreabil pentru Uniunea Europeana, comenteaza presa straina.

Romanii, un grup dezagreabil de "parteneri europeni", sunt obligati in continuare "sa stea pe locurile din spate: li s-a permis sa adere la UE in pofida amplorii crimei organizate si a coruptiei, dar acum ca au intrat, francezii, germanii si ceilalti incep sa ii dispretuiasca", noteaza blogul publicatiei britanice Daily Mail.

Kosovo este fruntasa pe lista potentialilor candidati la UE, in pofida tuturor dovezilor ca premierul Hashim Thaci si infractorii albanezi apropiati lui sunt implicati in "tratamente inumane si trafic de organe in Kosovo", incep jurnalistii britanici comentariul intitulat, sugestiv, "Trafic de organe, eugenie si coruptie: faceti cunostinta cu noii nostri 'parteneri' europeni".

Pe urmatorul loc in clasament se afla tara noastra, in ciuda volumului considerabil de coruptie si crima organizata. Jurnalistii britanici subliniaza ca, desi Romania a intrat in UE, este dispretuita de Franta si Germania.

De asemenea, acestia mentioneaza ca politistii din Franta si Italia s-au confruntat deja cu numeroase probleme din cauza taberelor ilegale instalate romani si "nu este nevoie ca mafia romaneasca sa circule libera prin spatiul Schengen".

Blogul Daily Mail apreciaza ca romanii, dintr-un fel de mandrie stupida, nu vor accepta niciodata sa li se spuna ca sunt membri mana a doua ai Uniunii.

Schengen: Romania ameninta Germania ca nu-si da ok pe numarul de eurodeputati

"Parlamentul de la Bucuresti a inceput sa ameninte cu impiedicarea aderarii Croatiei la spatiul Schengen si cu blocarea ori macar tergiversarea ratificarii unui protocol care permite unui numar suplimentar de parlamentari europeni sa isi preia functiile in Parlamentul Euroepean, in cazul in care Romania nu va fi primita in Schengen", precizaza jurnalistii.

Un alt potential membru, Turcia, nu ar trebui sa adere la UE din cauza diferentelor culturale si politice, conchide Daily Mail.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#romania schengen aderare, #romania daily mail, #Romania UE , #Romania UE