Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Filmul cu care Guvernul Tudose spera ca va obtine Agentia UE a Medicamentului (Video)

Marti, 01 August 2017, ora 20:40
4168 citiri
Filmul cu care Guvernul Tudose spera ca va obtine Agentia UE a Medicamentului (Video)
Foto: captura YouTube / Agentia Nationala a Medicamentului

Filmul de prezentare cu care Romania spera sa obtina gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului recomanda Bucurestiul ca fiind unul dintre cele mai sigure orase din UE, "colorat, multicultural", cu chirii accesibile si preturi convenabile.

Guvernul Tudose a trimis in ultima zi oferta pentru relocarea AEM dupa Brexit, cu toate ca Bucurestiul e in competitie cu mari orase, precum Viena sau Bonn, care si-au facut temele la timp, pentru ca beneficiile sunt importante.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a postat, marti, pe Facebook, filmul de prezentare a candidaturii tarii noastre, alaturi de alte 18 state ale Uniunii Europene.

"Bine ati venit in Romania, cel de-al saptelea cel mai mare stat din Uniunea Europeana, care se bucura de perspective macroeconomice stabile. Romania se afla pe primul loc in topul UE referitor la cresterea economica.

Cu o populatie de aproape doua milioane de locuitori in Bucuresti, capitala, este cel de-al saselea cel mai mare oras din Uniunea Europeana, dupa Londra, Berlin, Madrid, Roma si Paris. Colorat, multicultural, unul dintre cele mai atragatoare orase pentru a locui, Bucuresti este un oras european plin de viata pentru o agentie inteligenta.

Un amestec de nivel de trai ridicat, chirii accesibile si preturi convenabile fac din Bucuresti o alegere excelenta, inteligenta", arata prima parte a filmului de prezentare.

"Veti fi incantati de cladirile din Belle Epoque si de arhitectura moderna. Acest oras eclectic are multe de oferit si este unul dintre cele mai sigure orase din UE - o casa primitoare pentru expati", mai arata materialul video.

In filmul de prezentare este precizat faptul ca Romania are o traditie veche in cercetarea medicala si farmaceutica.

"Emil Palade, laureat roman la Premiul Nobel, Ana Aslan a dezvoltat Gerovital si a descoperit efectele antiimbatranire, Nicolae Paulescu - adevaratul specialist care a descoperit insulina in 1921. Viitorul arata la fel de stralucitor ca trecutul.

In prezent, Romania este o tara cu perspective inalte in domeniul de cercetare si dezvoltare, avand peste 30.000 de persoane care lucreaza in cercetare, dintre care 18.000 sunt cercetatori de top", arata filmul.

Amplasamentul propus de Romania pentru viitorul sediu al AEM se afla in zona de nord a Bucurestiului, chiar in spatele statiei de metrou Pipera.

In timp ce premierul Mihai Tudose se arata increzator in sansele Romaniei, europarlamentarul PMP Siegfried Muresan spune ca oferta noastra este proasta si se intreaba daca nu cumva Guvernul chiar isi doreste sa fie un esec.

Muresan atrage atentia asupra faptului ca zona Pipera este extrem de aglomerata, nu este legata prin transport lejer si diversificat de centrul Capitalei, asa ca miilor de specialisti care vor veni sa lucreze aici sau sa incheie contracte le va fi foarte dificil.

Pentru gazduirea noului sediu al Agentiei Europene a Medicamentului, care are aproape 900 de angajati, candideaza, alaturi de Bucuresti, 18 mari orase, intre care Viena, Varsovia, Bruxelles, Lille si Bonn.

Comisia Europeana va examina proiectele si va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului pana la 15 septembrie 2017, urmand ca hotararea finala sa fie luata in marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.

Decizia ar urma sa fie formulata in baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru avand un numar egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru gazduirea sediului Agentiei Europene a Medicamentului nu va mai putea candida pentru relocarea Autoritatii Bancare Europene.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Romania clip prezentare Agentie Medicamente , #Romania UE