Atentate in Spania: Politia a mai retinut un suspect. Din ce tari provin victimele

Vineri, 18 August 2017, ora 16:05
4345 citiri
Atentate in Spania: Politia a mai retinut un suspect. Din ce tari provin victimele
Foto: Arhiva Hepta.ro

O a patra persoana a fost retinuta in legatura cu atacurile de joi din Spania, in Barcelona si Cambrils.

Informatia este furnizata de presa spaniola, care citeaza o sursa din politie. Nu se stie nimic despre identitatea sa si rolul jucat in atentate, arata The Guardian.

Politia a mai arestat vineri dimineata un suspect, la Ripoll.

Anterior, autoritatile au retinut un spaniol, suspectat de legaturi cu atacul, insa identitatea acestuia nu a fost facuta publica. Spaniolul s-a nascut la Melilla, oras din nordul Marocului aflat sub administratie spaniola. El a fost arestat la Alcanar, la 200 de kilometri sud de Barcelona, o localitate unde, in noaptea precedenta, o explozie intr-o locuinta s-a soldat cu un mort si sapte raniti.

Arestat, inca de joi seara, este si Driss Oukabir, un marocan al carui pasaport francez a fost gasit pe Rambla, acolo unde furgoneta a intrat in multime. Actele sale ar fi fost folosite pentru inchirierea furgonetei care a lovit multimea la Barcelona. El sustine, insa, ca actele i-au fost furate si ca nu are nicio legatura cu atacul.

Intre timp, vineri la pranz, Politia spaniola a anuntat ca a identificat un suspect pe care il cauta in legatura cu atentatul din Barcelona, care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat in multime. Este vorba despre Moussa Oukabir, in varsta de 17 ani.

Tot vineri, bilantul atentatelor a ajuns la 14 morti si 130 de raniti, din care 17 in stare critica si 30 in stare grava. Printre raniti se afla si patru romani

Victime din 34 de tari

Oficialii catalani au facut publice, tot vineri, nationalitatile ranitilor. Acestia provin din nu mai putin de 34 de tari.

Sunt oameni din tari ca Ungaria, Turcia, Italia, Marea Britanie, Franta, Macedonia, dar si Kuweit, Argentina, Canada, China, Columbia, Venezuela, Taiwan, Filipine, Mauritania, Pakistan, Peru sau Republica Dominicana.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#arestat atentate Spania, #4 retinuti atentate Spania, #arestari atentate Spania, #tari victime atentate Spania, #tari victime atentat Barcelona , #Spania