Autobuz rasturnat in Spania: 9 morti si 15 raniti, printre care si o romanca

Luni, 08 Iulie 2013, ora 16:10
2132 citiri
Autobuz rasturnat in Spania: 9 morti si 15 raniti, printre care si o romanca
Foto: metro.co.uk

Un accident grav de autobuz a avut loc, luni, in Spania, in apropiere de orasul Avila, in urma caruia au murit noua persoane, iar alte 15 au fost ranite. Printre raniti se afla si o femeie de nationalitate romana.

Supravietuitorii incidentului sustin ca soferul conducea cu o viteza foarte mare in momentul in care s-a apropiat de o curba si s-a rasturnat, arata Sky News.

Dintre cei 30 de pasageri aflati in autobuz, noua au murit, cinci se afla in stare grava, iar zece au rani usoare. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, pentru Agerpres, ca un cetatean roman a fost identificat printre persoanele ranite.

"Ambasada Romaniei la Madrid s-a autosesizat la data de 8 iulie cu privire la accidentul de circulatie care s-a petrecut pe drumul national N-403 in localitatea Tornadizos, langa orasul Avila, care s-a soldat cu 9 morti si circa 21 de raniti", a precizat MAE.

Totodata, reprezentantii misiunii diplomatice s-au deplasat la locul accidentului. "Din datele preliminare, cei noua cetateni decedati nu au fost inca identificati. In randul persoanelor ranite a fost identificat un cetatean roman, care se afla internat la spital si este supus investigatiilor preliminare", a adaugat MAE.

Media locale au informat ca soferul circula cu o viteza excesiva pe autostrada N-403, la sud de Avila, cand s-a rasturnat intr-o curba. Echipajele de salvare sosite la locul accidentului au acordat primul ajutor pentru mai multe persoane care erau incarcerate.

"Confirmam ca exista noua persoane decedate, cinci grav ranite si zece ranite usor, in urma accidentului de autobuz", a spus purtatorul de cuvant al serviciilor de salvare din Castile si Leon.

Autobuz olandez rasturnat in Spania: 8 morti

Autovehiculul, care apartinea companiei locale de transport Cevesa, mergea pe ruta Serranillos-Avila. Mai multi soferi care circulau prin apropiere s-au oprit si au anuntat autoritatile in jurul orei 8.30.

Imaginile de la locul accidentului arata autobuzul prabusit pe o parte, cu toate geamurile sparte. Totodata, patru dintre cadavre erau intinse pe drumul N-403.

Familiile victimelor au fost duse la Avila, unde o echipa de psihologi si medici le acorda rudelor asistenta medicala si consiliere psihologica. Pana in prezent, nu exista alte informatii in legatura cu nationalitatea victimelor, insa din primele informatii reiese ca majoritatea calatorilor locuiau in satele localizate de-a lungul rutei autobuzului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#autobuz rasturnat Spania, #autobuz rasturnat Spania romanca, #accident autobuz Spania, #romanca ranita autobuz Spania , #Spania