Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Comisia Europeana evita sa se implice in disputa Spania - Marea Britanie

Luni, 12 August 2013, ora 22:01
1713 citiri
Comisia Europeana evita sa se implice in disputa Spania - Marea Britanie
Foto: Arhiva

Comisia Europeana (CE) prefera sa stea deoparte in disputa dintre Spania si Marea Britanie privind Gibraltarul, sustinand ca nu a primit nicio cerere de mediere, implicarea ei urmand sa se limiteze la inspectii pe teren.

"Inteleg ca a fost o idee a unui politician din Spania, dar CE nu a primit nicio cerere", a raspuns purtatorul de cuvant comunitar Jonathan Todd la o intrebare legata de apelul partidului socialist spaniol ca diferendul dintre Madrid si Londra sa se rezolve in cadrul UE, potrivit EFE. "Vom trece peste acest pod atunci cand vom ajunge la el", a indicat oficialul european pentru a evita alte discutii pe acest subiect.

De asemenea, el a refuzat sa comenteze speculatiile potrivit carora Spania ar putea face front comun la ONU impreuna cu Argentina pentru Gibraltar si insulele Malvine. "Mi se pare ceva foarte ipotetic si din acest motiv nu vreau sa comentez", a spus Todd.

Comisia Europeana a anuntat saptamana trecuta ca, in urma solicitarilor primite din partea europarlamentarilor si a cetatenilor, are in vedere sa desfasoare inspectii tehnice in Gibraltar in luna septembrie, pentru a evalua situatia la punctele vamale.

In centrul recentelor tensiuni se afla drepturile de pescuit in apele Gibraltarului. Dupa ce autoritatile din Gibraltar au decis saptamana trecuta sa ridice un recif din beton pentru a impiedica pescarii spanioli sa patrunda in apele sale, guvernul de la Madrid a sporit controalele la frontiera, ceea ce a condus la cozi lungi la granita cu Gibraltarul, si a amenintat ca ar putea institui o taxa de 50 de euro pentru cei care doresc sa paraseasca Gibraltarul.

Aceste decizii au deranjat Londra, premierul David Cameron avertizandu-l pe omologul sau spaniol Mariano Rajoy asupra "unui risc real" de deteriorare a relatiilor bilaterale, acesta din urma afirmand ca tara sa "va lua toate masurile necesare" pentru a-si apara interesele privind Gibraltarul.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Comisia Europeana Gibraltar, #disputa Gibraltar, #Marea Britanie Spania Gibraltar , #Spania