Madrid, capitala fara toalete publice

Marti, 18 August 2015, ora 08:34
4476 citiri
Madrid, capitala fara toalete publice
Foto: Hepta.ro

In Madrid locuiesc trei milioane de persoane si alte zece milioane de vizitatori anual insa acestea au la dispozitie numai 25 de toalete publice, asa ca oamenii sunt fortati sa se usureze pe strazile capitalei spaniole.

Cererea depaseste cu mult oferta, asa ca atunci cand barurile si restaurantele se inchid, oamenii care se mai afla inca pe strazi, in majoritate barbati - se vad nevoiti sa se usureze pe la colturi, asa ca orasul miroase a urina la primele ore ale diminetii, scrie The Local.

Esteban Benito, presedintele Asociatiei Rezidentilor din Chueca, unul din cele mai aglomerate cartiere din centrul Madridului, a aratat ca problema trebuie rezolvata urgent.

"Condamnam cu putere situatia igienei din Madrid. Un element cheie este problema urinarii in public. Vorbim despre o criza a civilizatiei din partea unui mare numar de cetateni care decid sa urineze pe strada. Se pare ca in majoritatea cazurilor oamenii nu au maniere si nu se pot deranja sa gaseasca un loc alternativ unde sa mearga la toaleta, ceea ce ne duce la problema toaletelor publice, notabile prin absenta lor in Madrid, in special in Chueca, unde nu avem niciuna", a explicat acesta.

Culmea este ca urinatul in public este infractiune in Spania si persoanele prinse asupra faptului sunt pasibile de amenda intre 751 si 1500 de euro. Politia a admis insa ca asemenea amenzi sunt date rar.

Comparativ cu situatia din Madrid, la Paris exista 400 de toalete publice permanente, toate cu acces pentru persoanele cu dizabilitati si un sistem special de curatare dupa fiecare folosire.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Madrid lipsa toalete publice, #Madrid urinat public , #Spania