Manifestatie la Madrid pentru interzicerea coridelor (Video)

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 21:39
3636 citiri
Manifestatie la Madrid pentru interzicerea coridelor (Video)
Foto: Facebook/PACMA - Partido Animalista

Mii de spanioli au manifestat, sambata, la Madrid pentru interzicerea coridelor.

Manifestantii purtau pancarte cu inscriptii cum ar fi "corida, rusine nationala", iar purtatori de cuvant ai Partidului Contra Maltratarii Animalelor (PACMA) transmiteau prin portavoce apeluri la "incetarea tuturor spectacolelor cu tauri si festivitatilor sangeroase", relateaza AFP.

PACMA, fondat in urma cu 13 ani, are tot mai multi simpatizanti si a obtinut peste 280.000 de voturi la ultimele alegeri legislative, in iunie, noteaza AFP.

La trecerea manifestatiei, unii spectatori si-au manifestat de pe margine dezaprobarea fata de mesajele anti-corida.

Subiectul este foarte controversat in Spania. Regiunea Catalonia din nord-vest a interzis coridele din 2011, iar in ultima vreme mai multe municipalitati si regiuni au luat masuri de sistare a subventiilor sau chiar interzicere a acestor spectacole traditionale.

In primavara, regiunea Castilia-Leon a interzis uciderea taurilor in public, iar aceasta decizie ar trebui sa duca la anularea sarbatorii Toro de Vega din orasul medieval Tordesillas, de la sfarsitul lui septembrie.

Spectacolul consta in urmarirea unui taur de catre cavaleri cu lanci si uciderea lui in fata multimii. PACMA intentioneaza sa porneasca de la aceasta interdictie locala pentru a obtine interzicerea totala a coridelor.

Potrivit cotidianului spaniol El Pais, citat de AFP, in 2015 s-au organizat in Spania 1.736 de coride profesioniste, cu 132 mai putine decat in 2014, in schimb numarul spectacolelor populare cu tauri a crescut la 16.383. Sezonul de varf al acestor manifestari de amatori este in august si septembrie.

In aceasta vara, un matador celebru a fost ucis de taur. Nu se mai intamplase de 31 de ani in Spania.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#manifestatie interizere coride Spania, #corida interzisa Spania , #Spania
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Tauromachia este un obicei oribil. Abolirea acestei barbarii este