Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Operatiune antiterorista: Doua perechi de frati planuiau atentate in Spania

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 17:03
3226 citiri
Operatiune antiterorista: Doua perechi de frati planuiau atentate in Spania
Foto: Euronews

Politia din enclava spaniola Ceuta, din nordul Africii, de la granita cu Marocul, a arestat sambata patru barbati suspectati ca ar apartine unei retele militante islamiste, care ar fi planuit un atac in Spania, potrivit Ministerului de Interne de la Madrid.

"Sunt doua perechi de frati, foarte radicalizati si foarte bine antrenati", a afirmat ministrul Jorge Fernandez Diaz, confirmand arestarile, citat de Reuters.

Apropiat al fratilor Kouachi, arestat in Turcia si trimis in Franta

Oficialul spaniol a precizat ca exista "multe paralele" cu fratii Cherif si Said Kouachi, care au comis atentatele din 7 ianuarie, de la Paris, fara insa a da mai multe detalii.

Publicatia spaniola El Mundo a transmis ca cei patru arestati sunt originari din Maroc, avand insa cetatenie spaniola. Politistii au descoperit un arsenal de lupta si cutite, in urma perchezitiilor.

Francez arestat in Bulgaria pentru legaturi cu teroristii de la Paris

In luna decembrie, politia spaniola si cea marocana au arestat sapte persoane intr-o operatiune comuna de impiedicare a recrutarii de femei care sa mearga in Siria si Irak, pentru sustinerea insurgentilor Statului Islamic.

Suspect de terorism, arestat pe un aeroport din Italia. Venea spre Bucuresti

Spania si-a intensificat masurile de securitate, precum si eforturile de a preveni radicalizarea tinerilor cetateni musulmani, ca urmare a atentatelor din Paris, din 7-9 ianuarie, in urma carora atacatori islamisti au ucis 17 persoane.

Operatiune antiterorista in Belgia: 15 suspecti arestati, jihadistii voiau sa ucida politisti

Atentate dejucate in Belgia: Patru barbati arestati in Grecia - e cautat liderul grupului

In ultimele saptamani, zeci de persoane au fost arestate sau retinute in mai multe tari din Europa, printre care Belgia, Franta, Grecia, Italia si Bulgaria, precum si in Canada, Australia si Turcia. Acestea erau acuzate ca ar sustine terorismul, ca ar planui atentate sau ca ar fi avut legaturi cu fratii Kouachi, care au ucis 12 persoane in atacul terorist de la redactia publicatiei satirice Charlie Hebdo.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#militant islamist retinut Spania, #jihadist retinut Spania , #Spania