Patru romani au fost raniti in atentatul de la Barcelona

Vineri, 18 August 2017, ora 13:20
18456 citiri
Patru romani au fost raniti in atentatul de la Barcelona
Foto: Arhiva Ziare.com

Patru romani au fost pana acum identificati printre cei raniti in atentatul de joi de la Barcelona.

Potrivit consulului roman la Barcelona, Manuel Plesa, dintre cei patru doar un ranit se afla internat in spital, insa oficialul a precizat ca numarul victimelor din Romania ar putea creste, deoarece nu au fost identificati toti ranitii.

"E un traumatism cranio-cerebral, cu hemoragie. (...) Intr-o stare sub control, dar rezervat. Cu el nu se poate discuta pentru ca e sub analgezice. E la sectia Urgente, dar urmeaza sa il duca pe sectie. El are un traumatism cranio-cerebral, a avut o hemoragie. Vor vedea daca a trecut sau daca se face hematom, deci aici e problema. Si mai are fracturi costale", a declarat Plesa pentru Mediafax.

De dimineata, Ministerul Afacerilor Externe transmisese ca bilantul se ridica la trei romani raniti.

"Autoritatile spaniole au informat in aceasta dimineata Consulatul General al Romaniei la Barcelona ca printre persoanele ranite in urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificata o a treia victima de cetatenie romana. Potrivit acelorasi surse oficiale, si acest cetatean roman este spitalizat, stare sa nefiind grava", a anuntat MAE printr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Despre aceasta a treia victima nu exista pana acum detalii oficiale, insa surse consulare au declarat pentru Mediafax ca ar fi vorba de o femeie.

Ceilalti doi raniti sunt barbati de 33 si 42 de ani si starea lor este stabila. Cel de 33 de ani se afla in vacanta la Barcelona si a suferit mai multe fracturi.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarele de telefon:

  • Consulatul General al Romaniei la Barcelona +34 934 181 535; +34 934 344 223
  • Numarul de urgenta al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853
  • Numarul de urgenta al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criza a MAE isi continua activitatea, iar Ambasada Romaniei la Madrid si Consulatul General al Romaniei la Barcelona sunt pregatite sa acorde intreaga asistenta consulara posibila.

Spania a fost lovita la interval de doar cateva ore de doua atentate teroriste, ambele revendicate de Statul Islamic. Primul a avut loc joi dupa-amiaza la Barcelona, pe celebra strada Las Ramblas, unde 13 oameni au fost ucisi si alti 100 raniti dupa ce o furgoneta a intrat in multime.

Cateva ore mai tarziu, in orasul Cambrils, aflat la 90 de kilometri de Barcelona, o masina cu 5 persoane la bord a intrat in multime, ranind 6 civili si un politist. Fortele de ordine i-au impuscat mortal pe toti cei 5 suspecti.

Vezi mai multe detalii despre atentatul de la Barcelona. Urmareste si ce s-a intamplat la Cambrils si cum raspunde Spania amenintarii teroriste

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#romani raniti spania atentat barcelona, #atentate teroriste spania 2017 , #Spania