Producatori de film acuzati ca isi cumpara bilete la propriile filme, pentru subventii

Luni, 26 August 2013, ora 23:40
1744 citiri
Producatori de film acuzati ca isi cumpara bilete la propriile filme, pentru subventii

Producatorii spanioli sunt acuzati ca isi cumpara bilete la propriile filme, pentru a obtine finantari mai mari.

Reducerea cheltuielilor din domeniul culturii i-a determinat pe cineastii spanioli la aceasta masura disperata, pentru a falsifica incasarile filmelor. Daca acestea inregistreaza mai multi spectatori, este mai usor sa primeasca finantare din partea statului, relateaza New Europe.

Jose Luis Garci este unul dintre putinii spanioli care au castigat un premiu Oscar, insa ultima sa opera, "Holmes and Watson, Madrid Days", a fost primita cu putin entuziasm. Audienta sa a scazut constant, pana in ultimul weekend, cand numarul de bilete a crescut in mod straniu - cu 5.300 la suta.

Cu siguranta, numarul uluitor nu a ramas neobservat de catre avizatii din industrie, care urmaresc statisticile din cinema. Ei au afirmat ca a fost ultimul exemplu de abuzuri din sistemul de subventii al Spaniei. Acuzatia este ca unii maresc vanzarile de bilete pentru a atinge pragul de audienta care le permite sa primeasca mari subventii de stat.

Cu toate acestea, Fedicine, federata spaniola a distribuitorilor de film, a transmis ca nu are dovezi directe ale unor astfel de practici.

Industria spaniola de film se zbate din cauza impactului taierilor guvernamentale ale subventiilor, precum si din cauza cresteri taxelor, precum restul tarii care s-a scufundat in criza.

In luna februarie, ceremonia de acordare a premiilor Goya - versiunea spaniola a Oscarurilor - s-a transformat intr-un protest fata de austeritate. Castigatorii premiilor si-au folosit discursurile pentru a denunta taierile din cheltuielile publice in domeniul culturii si al altor sectoare precum ingrijirea medicala.

Finantarea de stat pentru cinematografia spaniola a fost injumatatita din anul 2008, la 39 de milioane de euro alocati pentru anul 2013, ca parte a incercarilor Guvernului condus de premierul Mariano Rajoy, pentru a reduce deficitul. Unul dintre cei mai mari distribuitori spanioli de film, Alta Films, s-a inchis in luna mai. Inainte de inceputul crizei, acesta opera aproape doua sute de cinematografe din tara.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#producatori Spania bilete film, #producatori film Spania subventii, #criza industrie film Spania , #Spania