Protest in Barcelona: Violente intre manifestanti si fortele de ordine (Foto&Video)

Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 12:14
3563 citiri
Protest in Barcelona: Violente intre manifestanti si fortele de ordine (Foto&Video)
Foto: captura Twitter

Mai multi protestatari pro-independenta au inceput sa blocheze drumurile in Catalonia, inaintea unei intalniri a Cabinetului spaniol care va avea loc vineri la Barcelona.

Peste 20 de drumuri, inclusiv autostrazile AP7 si A2, au fost blocate de protestatari. Protestele sunt coordonate de grupul Comitetele pentru Apararea Republicii (CDR), conform BBC.

Intalnirea Cabietului are loc la un an dupa alegerile din Catalonia, decizie considerata provocatoare de catre grupurile pro-independenta.

Grupurile au anuntat inca de joi ca vor bloca drumurile si liniile de cale ferata pentru a "face fata statului opresiv".

Intr-o postare pe Twitter, CDR a publicat o fotografie a regelui Felipe in timp ce ardea, insotita de mesajul: "Pe 21 decembrie, vom fi neguvernabili".

MAE avertizeaza romanii asupra unor proteste si greve

MAE avertizeaza romanii care se afla, sunt in trecere sau vor sa calatoreasca in Spania ca a fost convocata, vineri, o greva la nivel national a REMFE si ADIF, societatea nationala de transport feroviar. Manifestatii de protest vor fi in Barcelona, lucru ce va afecta circulatia rutiera.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Regatul Spaniei ca, pentru data de 21 decembrie 2018, a fost convocata o greva la nivel national a REMFE si ADIF (societatea nationala de transport feroviar) . Totodata, Politia Regionala Catalana - Mossos D'Esquadra, a emis precizari legate de manifestatiile preconizate pentru vineri, 21 decembrie 2018, in Barcelona - Regiunea Autonoma Catalonia, cu privire la faptul ca s-ar putea organiza mobilizari care sa determine blocari ale circulatiei rutiere si transportului public de calatori, extinse atat in interiorul Barcelonei, cat si in imprejurimi", anunta MAE, intr-un comunicat de presa remis vineri.

MAE adauga ca "exista posibilitatea ca accesul spre aeroport sa fie afectat, chiar intrerupt, date fiind restrictiile de acces inspre si dinspre Barcelona, in acelasi timp fiind afectata si activitatea vamala. Demonstratiile pot continua si in urmatoarele zile, aspect ce ar putea genera perturbari ale circulatiei rutiere si ale serviciilor de transport in comun in zona Barcelonei. Se recomanda sa se manifeste prudenta in locurile aglomerate si sa se evite zonele demonstratiilor care vor avea loc in orasul Barcelona si in imprejurimi".

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste Barcelona, #proteste Barcelona Catalonia , #Spania