Reactii din intreaga lume dupa atacul terorist din Spania: Barcelona este un oras al pacii. Nu ne vom opri sa fim cine suntem

Joi, 17 August 2017, ora 22:58
5006 citiri
Reactii din intreaga lume dupa atacul terorist din Spania: Barcelona este un oras al pacii. Nu ne vom opri sa fim cine suntem
Foto: Twitter

Tragedia care a lovit, joi seara, Spania, in urma careia au murit cel putin 13 persoane, alte 80 fiind ranite, nu a lasat pe nimeni indiferent. O lume intreaga a transmis condoleante Barcelonei si familiilor celor nenorociti de teroristi in La Rambla.

Klaus Iohannis a condamnat, pe Twitter, atacul terorist din Spania. "Condamn cu fermitate atacul terorist din Barcelona. Condoleantele mele pentru familiile victimelor. Solidaritate cu Spania", se arata in mesajul presedintelui.

Pentru moment, MAE a transmis ca nu exista informatii ca printre victime s-ar afla si romani.

Daca initial Casa Alba a transmis ca presedintele Donald Trump este informat cu privire la cursul evenimentelor din Barcelona, ulterior acesta a postat pe aceeasi retea sociala un mesaj prin care arata disponibilitatea SUA de a ajuta Spania si in care indemna spaniolii sa fie "puternici".

Si sotia sa, Melania Trump, a postat un mesaj, in care arata ca e alaturi de spanioli si ca se roaga pentru victimele atacului.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a scris si el pe o retea de socializare: "Teroristii nu vor invinge niciodata un popor unit, care iubeste libertatea". Acesta a calificat ceea ce s-a intamplat joi seara ca fiind un act de barbarism.

Acelasi termen a fost folosit si de primarul Londrei, Sadiq Khan. Nu demult Londra a fost incercata de evenimente similare.

Si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si-a aratat solidaritatea cu poporul spaniol. "Vom ramane uniti si hotarati (sa invingem terorismul - n. red.) ", a scris el pe Twitter, catalogand atentatul terorist de joi seara "un atac tragic".

"Barcelona este un oras al pacii", a scris si primarul Barcelonei, Ada Colau, pe o retea de socializare. Astfel de acte, a spus ea, "nu ne vor opri sa fim cine suntem: un oras deschis catre lume".

Un mesaj de solidaritate a venit si din partea premierului britanic, Theresa May...

... dar si din partea presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Acesta a anuntat ca CE se pune la dispozitia autoritatilor spaniole, oferind orice fel de ajutor si asistenta sunt necesare. Junker a calificat atacul de joi seara ca fiind unul "las" si "barbar".

Cancelarul german Angela Merkel a transmis un mesaj prin purtatorul sau de cuvant, Steffen Seibert, numind atacul din La Rambla "revoltator".

Un mesaj a transmis si Casa Regala spaniola, care i-a numit pe atacatori "asasini, criminali", afirmand ca "toata Spania e Barcelona".

Presedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleante, numind ceea ce s-a intamplat joi o "crima cinica impotriva civililor". A facut si un apel la unirea eforturilor intregii lumi in lupta cu terorismul, arata BBC.

Ministrul catalan de Interne, Joaquim Forn, a declarat joi seara, ca "din nefericire, numarul mortilor probabil va creste". Autoritatile au confirmat ca a fost vorba despre un atac terorist si ca doi suspecti au fost arestati.

Citeste si Marturiile celor aflati in La Rambla, in momentul producerii atentatului: Stiam doar ca trebuia sa scapam de acolo imediat

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#reactii atac terorist Spania, #atac terorist Barcelona, #Trump atac terorist Barcelona, #mesaje atac terorist Spania , #Spania