Restaurantul lui Javier Bardem, cea mai recenta victima a crizei economice din Spania

Joi, 28 Martie 2013, ora 10:40
2660 citiri
Restaurantul lui Javier Bardem, cea mai recenta victima a crizei economice din Spania
Foto: Larazon

Un restaurant apartinand familiei actorului Javier Bardem a devenit cea mai recenta victima a crizei economice din Spania, dupa ce a fost inchis saptamana aceasta ca urmare a pierderilor financiare prelungite.

La Bardemcilla, restaurantul deschis intr-un cartier select din Madrid, a servit vreme de 14 ani specialitati locale denumite dupa rolurile actorului in varsta de 44 de ani. The Telegraph noteaza ca vedeta a detinut localul impreuna cu mama si cei doi frati ai sai, alte 11 persoane fiind angajate pe diverse posturi.

Monica Bardem, sora starului si manager al restaurantului, a anuntat zilele trecute ca familia va renunta definitv la aceasta afacere, dupa doi ani de pierderi financiare insemnate.

Javier Bardem, detinator al unui premiu Oscar pentru rolul din "No Country for Old Men", a declarat ca restaurantul a fost gandit inca de la inceput ca o afacere de familie, menita a aduce un venit regulat mamei si fratilor sai, actori de ocazie.

Desi vedeta si-a promovat constant afacerea chiar si in interviurile legate de cinematografie, ba mai mult, a finantat din propriul buzunar localul in ultima perioada, criza economica s-a dovedit mai puternica.

Scaderea numarului de clienti pe fondul unei crize care vreme de cinci ani a dus la cresterea semnificativa a somajului a facut ca afacerea sa devina nesustenabila.

"Ca multe alte afaceri mici sau societati comerciale, pe care nimeni din aceasta tara nu le salveaza, La Bardemcilla isi inchide portile", se arata intr-o declaratie semnata de fiecare dintre cei patru parteneri.

Cei mai afectati de decizie s-au aratat angajatii restaurantului, care, potrivit noilor masuri din domeniul muncii adoptate de guvernul spaniol si criticate public de Bardem, ar fi trebuit sa beneficieze de o mica suma compensatorie pentru concediere.

Familia a reactionat la nemultumirea acestora si a anuntat, miercuri, ca in locul drepturilor financiare prevazute de noua lege, fiecarui angajat i se va acorda o suma mai generoasa, prin prisma relatiei lungi de colaborare.

Javier Bardem a criticat vehement masurile de austeritate impuse de guvernul spaniol, motiv pentru care Rafael Hernando, membru in Partidul Popular, l-a catalogat drept "un nemernic, si nu doar in film", facand referire si la rolul negativ pe care actorul il interpreteaza in cea mai recenta pelicula din seria James Bond, "Skyfall".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#inchidere restaurant Javier Bardem, #criza economica Spania, #Oscar, #Somaj, #suma compensatorie, #concediere , #Spania