Scene de cosmar la Pamplona: Zeci de oameni striviti de tauri (Galerie foto - Video)

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 19:18
5666 citiri
Scene de cosmar la Pamplona: Zeci de oameni striviti de tauri (Galerie foto - Video)
Foto: Arhiva

Zeci de persoane au fost ranite, sambata, in timpul Festivalului de la Pamplona, in timpul unei busculade provocate de taurii furiosi. Barbatii care fugeau in fata animalelor au fost prinsi la inghesuiala.

Taurii i-au strivit la propiu pe participantii la cursa, incercand sa se catere pe acestia, scrie The Sun. Incidentul s-a petrecut in orasul spaniol Pamplona, unde au loc renumitele curse in care taurii sunt eliberati pe strazi, iar barbatii trebuie sa alerge in fata acestora.

Un spaniol a fost foarte grav ranit in busculada, avand leziuni interne serioase, dupa ce un taur i-a strivit pur si simplu pieptul. Alti patru alergatori se afla, de asemnea, in stare foarte grava, inclusiv un cetatean irlandez, care s-a asfixiat in timpul incidentului, care a urmat unui alt astfel de eveniment dramatic ce s-a petrecut vineri si in care trei persoane au fost grav ranite.

Intreaga scena a fost surprinsa pe camerele de filmat ale televiziunii de stat din Spania. Imaginile arata cum medicii transporta o victima in stare de inconstienta de la locul busculadei.

Incidentul s-a petrecut in momentul in care sutele de participati au incercat sa se strecoare printr-o intrate ingusta, pentru a intra inapoi in arena, dupa ce au alergat in fata taurilor pe stradutele pietruite ale orasului Pamplona.

Spectatorii au privit neputinciosi cum zece tauri de cate jumatate de tona fiecare i-au prins la inghesuiala pe barbati si au inceput sa se urce pe ei. Au urmat minute de agonie, cand si oamenii au incercat sa se catere unii peste alti pentru a se salva.

Unii au incercat sa se salveze fugind in directia din care venisera initial, indepartandu-se de busculada, insa au dat nas in nas cu taurii care nu terminasera cursa. Cosmarul a luat sfarsit abia dupa ce organizatorii au deschis portile unei alei din jurul arenei, folosite de obicei pentru astfel de situatii. Victimele au primit primul ajutor intr-o clinica mobila, iar cel putin 23 de persoane au fost transportate la spital.

Printre cei grav raniti se numara si un tanar in varsta de 19 ani, care s-a asfixiat in timpul incidentului, avand acum pieptul strivit. In acest moment, el se afla internat in spital si respire cu ajutorul aparatelor.

Mii de oameni participa la Festivalul de la Pamplona, care dureaza cateva zile, taurii fiind eliberati, in fiecare dimineata la ora locala 8.00, pe strazile inguste ale orasului. Dupa fiecare astfel de cursa, animalele sunt ucise in luptele care au loc dupa-amiaza. Sute de alergatori sunt raniti in fiecare an.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#cursa tauri pamplona, #raniti Pamplona, #raniti Festival Pamplona, #striviti tauri Pamplona , #Spania