Stare de urgenta in Spania: Sute de romani, blocati pe aeroporturi

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 13:56
3635 citiri
Stare de urgenta in Spania: Sute de romani, blocati pe aeroporturi
Foto: telegraph.co.uk

Ministerul spaniol de Interne a instituit, sambata, stare de urgenta pe tot teritoriul tarii din cauza grevei controlorilor de trafic.

Controlorii de trafic care nu se prezinta imediat la locurile de munca risca sanctiuni penale, noteaza Le Figaro

Potrivit BBC, aproximativ jumatate dintre controlorii de trafic aerian s-au prezentat la lucru sambata dimineata, dar au refuzat sa lucreze. Ei sunt nemultumiti de orele si conditiile de lucru.

Greva controlorilor de trafic aerian din Spania a fost declansata, vineri seara si provoaca haos in transport. Compania Iberia a anuntat ca si-a anulat toate cursele pana duminica la 05.00 GMT (07.00, ora Romaniei).

Armata spaniola a preluat inca de vineri controlul asupra traficului aerian, iar pe aeroporturi pasagerii sunt extrem de nervosi si nemultumiti.

Printre acestia, se afla si cateva sute de romani, anunta Realitatea Tv. Potrivit sursei citate toate cursele aeriene Romania-Spania au fost anulate, sambata. In plus, doua aeronave cu pasageri care trebuiau sa ajunga in Romania au ramas blocate pe aeroporturile din Spania.

Patru curse catre Spania au fost anulate, sambata, de pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si trei de pe Aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa) din cauza grevei controlorilor spanioli de trafic aerian, au declarat, reprezentantii celor doua aeroporturi.

Este vorba despre o cursa Easy Jet spre Madrid, doua curse TAROM spre Madrid si, respectiv, Barcelona si o cursa Iberia spre Madrid, care trebuiau sa plece sambata de pe Aeroportul Otopeni.

De asemenea, au fost anulate, de pe Aeroportul Baneasa, doua curse Blue Air si o cursa Wizz Air, cele doua companii anuntand, initial, in jurul orei 8.00, intarzieri ale curselor, pentru ca, dupa circa doua ore, sa precizeze ca acestea au fost anulate.

"Suntem in asteptare sa vedem cum se va rezolva aceasta criza a traficului aerian. Pasagerii sunt in directa asistenta a reprezentantiilor companiilor aeriene. Ei vor fi reprogramati de companiile aeriene sau pot alege sa-si recupereze banii", a declarat la Realitatea TV, Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al Aeroportului Henri Coanda.

Totodata, pentru sambata, erau programate cinci curse aeriene de pe aeroportul Barajas din Madrid, cu destinatia Bucuresti. Dintre acestea, trei pe Aeroportul Otopeni si alte doua pe aeroportul Baneasa. Cursele au fost anulate, anunta Evenimentul Zilei.

Vicepremierul Alfredo Perez Rubalcaba a avertizat, inca de vineri, ca daca actiunea de protest continua si sambata, guvernul va declara stare de urgenta, obligand controlorii de trafic aerian sa revina la munca, pentru ca altfel risca sanctiuni penale.

Autoritatile estimeaza ca actiunea de protest ar putea afecta aproximativ 300.000 de persoane. In plus, 1.200 de zboruri au fost anulate.

Ministrul spaniol al Transporturilor, Jose Blanco a declarat ca cei implicati in greva "folosesc cetatenii ca ostatici".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva controlori trafic, #Spania stare de urgenta , #Spania