Supravietuitori ai tragediei feroviare din Spania: Oamenii mureau in jur. Iadul pe Pamant

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 21:27
1325 citiri
Supravietuitori ai tragediei feroviare din Spania: Oamenii mureau in jur. Iadul pe Pamant

Un supravietuitor al tragediei feroviare din Spania a povestit momentele prin care a trecut imediat dupa producerea accidentului, in orasul Compostela din nord-vestul tarii.

Roberto Fariza, cetatean american cu bunic spaniol, aflat in vagonul numarul 7 al trenului, impreuna cu sotia sa, cu care mergea la festivalul religios, a povestit pentru Euronews, primele clipe de dupa accident.

"Este greu sa vorbesc despre accident fara sa ma emotionez, pentru ca a fost oribil. In timp ce trenul mergea, nu am realizat ca a inceput sa se incline din cauza vitezei cu care mergea si din cauza asta a deraiat. S-a intamplat atat de repede, a fost o chestiune de secunde.

Totul era intunecat, oamenii tipau. Am fost aruncat ca si cum as fi fost o minge de cauciuc. Iar sotia mea, care este acum intr-o stare critica, se afla sub trei oameni, scaune si bagaje. Si o strigam, astfel incat sa stie, daca era constienta, ca o caut. Avea o rana grava la cap, sangera, nu putea vedea, avea ochii umflati, rochia ii era aproape smulsa.

Apoi am inceput sa strigam dupa ajutor. Echipa medicala alegea pe cine poate sa ajute si erau oameni in jurul nostru care mureau. Un tanar de 26 sau 27 de ani parea ca este in regula, insa apoi a murit. Apoi o alta tanara si un barbat", a spus Roberto Fariza.

Un alt supravietuitor, americanul Stephen Ward, in varsta de 18 ani, a spus pentru ABC News ca n-a fost niciodata in Iad, insa locul producerii accidentului era "o descriere destul de exacta".

"Multi oameni tipau. Multi oameni plangeau. Multe resturi si oameni si sange peste tot. A fost macabru in orice fel", a povestit tanarul.

Cand trenul a inceput sa se incline, a spus ca nu si-a dat seama, la inceput. Insa apoi a zburat prin aer si si-a pierdut cunostinta, dupa care primul lucru pe care si-l aminteste este ca s-a trezit intr-o balta de sange.

Nu mai putin de 80 de oameni au murit, in timp ce alti 95 de oameni sunt inca spitalizati, dintre care 36 se afla in stare critica, potrivit ultimului bilant al accidentului petrecut miercuri seara, cand un tren a deraiat la intrarea in gara din Santiago de Compostela, avand o viteza de cel putin doua ori mai mare decat limita pe acea portiune de cale ferata.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#marturii supravietuitor Spania, #poveste supravietuitor accident feroviar, #supravietuitori accident tren Spania, #accident tren Compostela Spania , #Spania