Un tanar spaniol cu doua facultati, celebru dupa ce a scris ca spala veceuri la Londra

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 22:24
4602 citiri
Un tanar spaniol cu doua facultati, celebru dupa ce a scris ca spala veceuri la Londra
Foto: The Telegraph

Benjamin Serra Bosch a devenit vocea "generatiei pierdute" a Spaniei, dupa ce a scris despre cum a ajuns sa spele weceuri intr-o cafenea din Londra.

Mii de oameni au raspuns povestii sale publicate pe o retea de socializare, dupa ce a scris despre conditia sa de tanar supracalificat incapabil sa gaseasca o slujba decenta in tara sa, arata The Telegraph.

"Am primit diploma pentru ambele mele facultati si acum curat rahat intr-o tara straina", a scris el intr-un mesaj postat vineri pe Facebook si Twitter. "Am muncit intr-o cafenea cunoscuta in Londra din mai. Dupa cinci luni de munca, azi vad totul foarte clar pentru prima data. Curat toalete. Fac cafele, curat mese si spal pahare", a scris tanarul in varsta de 25 de ani.

Serra, care provine din Valencia, a spus ca aceasta munca nu-l face sa se simta umilit, in ciuda faptului ca are o diploma in Jurnalism si Publicitate si inca una in Relatii Publice la prestigioasa universitate CEU Cardenal Herrera. Serra mai are si un masterat in Managementul Comunitatii de la IEBS Business School.

"Nu mi-e rusine de ce fac. Sa cureti e o slujba multumitoare. Ce ma stanjeneste e ca trebuie sa fac asta pentru ca nimeni nu mi-a dat o sansa in Spania. Sunt multi spanioli in situatia mea la Londra. Suntem ca o ciuma. Fara sa gresesc, tinerii spanioli nu sunt aici sa invete limba, sa traiasca aventuros sau sa aiba parte de experiente noi. Suntem imigranti", a spus Serra.

"Am crezut ca merit mai mult dupa atata efort in viata mea academica. Aparent, gresesc", spune tanarul spaniol in mesajul sau.

Povestea lui a atins coarde sensibile in Spania unde somajul in randul tinerilor sub 25 de ani a ajuns la 56% in august, iar numarul spaniolilor care isi cauta de lucru in strainatate s-a dublat de la inceputul crizei economice, acum cinci ani.

Mesajul lui Serra a devenit viral pe retelele sociale, el primind mii de mesaje de solidaritate din partea tinerilor muncitori spanioli, care se denumesc pe ei insisi "generatia pierduta".

Conform statisticilor oficiale, aproape 60.000 de spanioli au plecat din tara in 2012, pentru a-si cauta de lucru. "Cateodata as vrea sa imi scot diplomele si sa le arat clientilor care ma trateaza de sus. Se pare ca toate diplomele mele nu valoreaza cat rahatul pe care il curat de pe weceuri", a spus Serra intr-un interviu pentru Huffington Post.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#spaniol trei facultati londra, #spaniol supracalificat weceuri Londra, #spaniol facultati toalete Londra , #Spania