Directorul Nokia vrea bonusul de 25 de milioane de dolari - are nevoie de el la divort

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 22:32
2940 citiri
Directorul Nokia vrea bonusul de 25 de milioane de dolari - are nevoie de el la divort
Foto: The Telegraph

Directorul executiv al Nokia, care urmeaza sa-si paraseasca postul dupa vanzarea companiei catre Microsoft, refuza sa-si reduca pretentiile financiare pentru ca are nevoie de bani pentru divort.

Cand Microsoft a incheiat contractul de preluare a Nokia, Stephen Elop, directorul executiv al companiei finlandeze a fost de acord sa renunte la functia sa si sa fie numit pe o alta functie in cadrul gigantului american contra sumei de 25 milioane de dolari, scrie The Telegraph.

Nokia a dezvaluit ca Elop urmeaza sa fie recompensat cu salariul pe 18 luni plus o suma in bani gheata ca recompensa care, combinate, dau suma de 5,7 milioane dolari.

De asemenea el este beneficiarul unui pachet de actiuni premiu in valoare de 19,7 milioane dolari, astfel incat va incasa in total 25,4 milioane dolari.

Suma a declansat reactii pline de suparare in Finlanda, inclusiv din partea ministrului Economiei, Jan Vapaavuori, care a declarat: "Mi-e foarte greu sa inteleg de ce merita un asemenea bonus".

Intr-o incercare de a potoli criticile, Nokia l-a indemnat pe Elop sa accepte un pachet compensatoriu redus, dar, conform presei finlandeze, acesta rezista rugamintilor Nokia pentru ca are nevoie de bani pentru partajul de divort.

Elop motiveaza ca, potrivit legii finlandeze, sotia sa are dreptul la jumatate din compensatiile in valoare 25 de milioane de dolari si va trebui sa o convinga si pe ea sa accepte o reducere a pretentiilor financiare.

Problema e complicata de faptul ca sotia lui Elop traieste in Statele Unite si nu se cunoaste daca divortul va fi facut conform legislatiei din Finlanda sau celei din America.

Nokia a fost in atentia opiniei publice de cand s-a descoperit ca intelegerea cu Elop este diferita de cele incheiate cu predecesorii sai. Concret, s-a stipulat ca, in cazul "unei schimbari de control asupra companiei", ii va fi garantat un bonus in functie de valoarea actiunilor companiei.

Presedintele Nokia, Risto Siilasmaa, a pretins la inceput ca termenii contractului lui Elop sunt foarte similari cu cei din cazul altor directori, dar ulterior a admis ca Elop va primi cu 14,6 milioane mai mult decat fostul director Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, care a fost concediat acum trei ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Nokia director Elop bonus, #director Nokia bonus urias, #director Nokia bonus divort , #stiri Europa