Europa blocata in zapada: Zboruri anulate, drumuri inchise, pasageri nervosi

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 13:22
2817 citiri
Europa blocata in zapada: Zboruri anulate, drumuri inchise, pasageri nervosi
Foto: online.wsj.com

Aeroporturile Europei sunt in continuare blocate din cauza zapezii si a ghetii. Cele mai afectate tari sunt Germania, Marea Britanie si Franta.

In Germania pe aeroportul din Frankfurt au fost anulate mai multe zboruri in urma caderilor abundente de zapada. Un oficial al aeroportului a anuntat, marti dimineata, ca in total numai pe acest aeroport au fost anulate peste 270 de zboruri. Mai multe persoane si-au petrecut noaptea in paturi pliante.

Aeroportul din Frankfurt a angajat clovni pentru a-i distra pe pasagerii blocati din pricina sutelor de zboruri anulate.

Clovni pe aeroport pentru a usura asteptarea pasagerilor

Probleme au aparut si pe aeroporturile din Munchen si Berlin. Companiile aeriene i-au sfatuit pe pasageri sa mearga cu trenul, in timp ce societatile feroviare, ale caror servicii sunt deja supraaglomerate, au indemnat populatia sa-si anuleze toate planurile si sa ramana acasa, noteaza BBC

Vremea rea a afectat si transportul rutier din Germania, ninsoarea abundenta din Berlin provocand numeroase probleme pe sosele.

Cea mai grava situatie este in capitala Marii Britanii. Pe aeroportul londonez Heathrow autoritatile au anuntat ca mai putin de o treime din curse vor putea decola sau ateriza pe aeroport pana miercuri la ora locala 6.00. Sute de pasageri nervosi si-au petrecut noaptea pe acest aeroport, la 48 de ore de la ultima ninsoare care a cazut in Londra.

Si trenurile Eurostar, care circula intre Marea Britanie, Franta sii Belgia, precum si Thalys (Franta - Belgia) au inregistrat intarzieri semnificative, din cauza restrictiilor de viteza impuse in Anglia si nordul Frantei. Pasagerii au stat la cozi kilometrice in fata garii St Pancras, din Londra.

Toate zborurile pe distante scurte au fost anulate, o singura pista fiind operationala pentru cele cateva zboruri care au reusit sa decoleze. Oficialii avertizeaza ca in ciuda relaxarii conditiilor pentru zboruri de noapte, intr-un efort de a normaliza traficul, ar putea dura pana la Craciun pentru ca lucrurile sa revina la normal.

Haosul de pe Heathrow a afectat si alte aeroporturi internationale, unde pasagerii au inceput sa se impace cu gandul ca exista posibilitatea de a nu fi cu cei dragi de Craciun. Altii au declarat ca o ninsoare atat de scurta nu ar putea avea un impact atat de mare. O mare problema o reprezinta formarea ghetii in jurul aeronavelor aflate la sol. Potrivit analistilor, aceasta situatie costa British Airways aproximativ 75 de milioane de euro zilnic.

Vremea rea a dat batati de cap si francezilor. In Franta, pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris functionau numai trei dintre cele patru piste. Majoritatea curselor pe distante mici au fost anulate.

Si pe aeroportul Schiphol, din Amsterdam, mai multe curse au fost anulate.

In Olanda autoritatile au impus o limita de viteza pe sosele, de 50 de kilometri pe ora. Zapada a creat probleme in trafic si in Suedia, iar in Moscova mai multe drumuri sunt inchise, asta desi aici se actioneaza cu 9.000 de pluguri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#zapada Europa, #aeroporturi blocate, #pasageri nervosi , #stiri Europa