Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Imagini color terifiante din lagarul nazist de la Dachau (Galerie foto)

Luni, 24 Martie 2014, ora 20:18
17763 citiri
Imagini color terifiante din lagarul nazist de la Dachau (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

Evenimentele care s-au desfasurat in lagarul nazist de la Dachau continua sa bantuie lumea, dupa 81 de ani din momentul in care si-a deschis portile, pe 22 martie 1933.

Fotografiile color au fost luate de Hugo Jaeger, fotograful personal al lui Hitler. El a realizat aici mai multe fotografii color, in anul 1950, la cinci ani dupa inchiderea acestuia, potrivit Daily Mail.

Chiar daca fotografiile sunt color, imaginile de la Dachau raman niste instantanee ale groazei din locul in care au fost inchisi si ucisi de catre nazisti zeci de mii de oameni.

Jaeger surprinde imagini ale santurilor de drenaj pe unde se scurgea sangele victimelor sau ale camerelor de gazare.

Nimeni nu stie sigur de ce fotograful lui Hitler, Hugo Jaeger, a carui opera a fost laudata chiar de Fuhrer, a decis sa se intoarca in lagarul de la Dachau, dupa cinci ani de cand trupele americane au eliberat ultimii prizonieri inchisi acolo.

Fotograful, descris ca un fascist inflacarat, chiar inainte de venirea la putere a lui Hitler, a fost tot timpul la momentele importante ale nazistilor pentru a a captura imagini ale unor mitinguri, instantanee inedite ale lui Hitler sau clipe de glorie din timpul celui de-Al Treilea Reich.

Dupa sinuciderea lui Hitler si caderea Germaniei naziste, Jaeger a ascuns imaginile sale in niste recipienti de metal, ingropandu-i in diverse locuri din jurul orasului Munchen.

O priveliste sumbra a lagarului, cu nenumaratele baraci unde erau detinuti prizonierii.

Imaginea infatiseaza una dintre incaperile "mortii", o camera de gazare din lagarul de la Dachau.

Coroane si flori sunt asezate langa crematoriul de la Dachau.

Locul unde aproximativ 4.000 de soldati sovietici au fost executati.

Jaeger a surprins momente in care Hitler se gasea la masa impreuna cu sotia lui Gauleiter Albert Forster in Bavaria Superioara la sfarsitul anilor '30.

Groapa comuna a mii de oameni necunoscuti ingropati la Dachau.

Un memorial ridicat in interiorul lagarului in amintirea zecilor de mii de victime.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#fotografii terifiante lagarul Dachau, #imagini lagarul nazist Dachau, #fotografii color lagar Dachau, #imagini Dachau fotograf Hitler , #stiri Europa