Printul Henrick al Danemarcei refuza sa fie inmormantat langa sotia lui, regina

Vineri, 04 August 2017, ora 18:45
6012 citiri
Printul Henrick al Danemarcei refuza sa fie inmormantat langa sotia lui, regina
Foto: Hepta.ro

Printul Henrick al Danemarcei, in varsta de 83 de ani, a anuntat ca refuza sa fie inmormantat langa sotia lui, regina Margrethe a II-a (foto), pentru ca nu a fost niciodata recunoscut drept egalul ei.

Printul Henrick s-a casatorit cu regina Margrethe in anul 1967 si a fost numit ulterior print consort. Insa, el a spus de mai multe ori ca i-ar fi placut sa primeasca titlul de rege consort.

In Danemarca, o printesa devine regina atunci cand sotul ei ocupa tronul tarii.

"Nu este un secret faptul ca printul a fost nefericit timp de multi ani cu rolul sau si cu titlul pe care l-a primit din partea monarhiei daneze. Aceasta nemultumire a crescut din ce in ce mai mult in ultimii ani", a spus Lene Balleby, directorul de comunicare al Palatului Amalienborg, pentru tabloidul BT.

"Pentru print, decizia de a nu fi inmormantat langa regina este consecinta fireasca a faptului ca nu a fost tratat drept egalul sotiei lui - nefiindu-i acordate titlul si rolul pe care si le-a dorit", a adaugat Lene Balleby, precizand ca decizia printului a fost acceptata de regina.

Printul Henrik s-a retras din activitate anul trecut si a renuntat la titlul sau de print consort. De atunci, el a participat la foarte putine angajamente oficiale. Si-a petrecut timpul la podgoria sa din Franta, desi inca este casatorit cu regina si cei doi traiesc oficial impreuna.

Era de asteptat ca printul Henrik sa fie ingropat langa regina Margrethe, in varsta de 77 de ani, in Catedrala din Roskilde intr-un sarcofag realizat de artistul danez Bjorn Norgaard.

Henri Marie Jean Andre de Laborde de Monpezat, nascut pe 11 iunie 1934 in orasul francez Talence, aflat in apropierea orasului Bordeaux, a intalnit-o pe Margrethe, la acea vreme printesa mostenitoare, in timp ce el era diplomat in Londra.

Pentru a se casatori cu regina, printul si-a schimbat numele in Henrik, s-a convertit de la catolicism la protestantism si a renuntat la cetatenia sa franceza pentru a deveni danez.

Pana cand Margrethe a devenit regina Danemarcei, cei doi au avut doi copii: printul Frederik, nascut in anul 1968, si Joakim, nascut in anul 1969.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#print Henrick refuz ingropat regina, #print Henrick Danemarca inmormantat langa regina , #stiri Europa