Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revolta a imigrantilor inabusita cu gaze lacrimogene, in Cehia

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 23:02
5091 citiri
Revolta a imigrantilor inabusita cu gaze lacrimogene, in Cehia
Foto: Arhiva/Ziare.com

Politia ceha a fost nevoita sa faca uz de gaze lacrimogene pentru a stavili protestele imigrantilor clandestini aflati in asteptarea expulzarii, care incercau sa fuga dintr-un centru de retentie, au informat surse din cadrul politiei pentru straini.

La Bela-pod-Bezdezem (nord-vest), "vreo suta de imigranti s-au revoltat. O unitate speciala a fortelor de ordine a trebuit sa intervina din cauza intensitatii protestelor, crescuta in raport cu cele care au avut loc in ajun", a declarat purtatoarea de cuvant a politiei pentru straini, Katerina Rendlova, citata de AFP.

Acesti imigranti pe cale de a fi expulzati spre tarile de unde au intrat ilegal in spatiul Schengen sunt originari in special din Afganistan, Pakistan si din Irak, a precizat purtatoarea de cuvant. Ei incercau sa fuga din centrul de la Bela-pod-Bezdezem si au provocat pagube materiale in interior.

Dupa ce a lansat apeluri la calm in engleza si araba, politia a recurs "la diferite mijloace, la catuse si gaze lacrimogene", a mai afirmat ea.

In cursul zilei de vineri, politia pentru straini a retinut circa 120 de imigranti clandestini pe teritoriul Republicii Cehe, a declarat Katerina Rendlova.

Imigrantii de la Bela-pod-Bezdezem "poate au vazut la televizor ce se intampla la Calais" (Franta), a declarat pentru canalul CT ministrul ceh de interne, Milan Chovanec.

"Trebuie sa respecte legile Republicii Cehe", a subliniat ministrul.

In opinia sa, protestatarii vor sa ajunga in Germania.

Potrivit unui sondaj dat publicitatii vineri de institutul Sanep, 70,8% dintre cehi sunt reticenti fata de primirea imigrantilor originari din Africa si Orientul Mijlociu.

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen, conditie pentru primirea imigrantilor din afara UE?

Republica Ceha, membru al UE din 2004, si-a luat angajamentul sa ofere gazduire pe teritoriul sau unui numar de 1.500 de refugiati pana in 2017, reaminteste AFP.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#imigranti Cehia, #imigranti gaze larimogene Cehia, #Eurpoa imigranti , #stiri Europa