Rugaciune nazista pentru Hitler, scrisa pe un clopot din Austria

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 21:55
3239 citiri
Rugaciune nazista pentru Hitler, scrisa pe un clopot din Austria
Foto: Fox News

Intr-un sat din Austria exista un obiect dedicat lui Adolf Hitler care a ramas intact timp de 80 de ani. Un clopot aflat intr-un sat din aceasta tara are inscriptionata pe el o rugaciune catre Adolf Hitler si o svastica.

Satul austriac Wolfpassing se remarca prin aceasta prezenta controversata, contestata in prezent de multi. Totusi, se pare ca autoritatile nu au trecut cu vederea obiectul cu totul neobisnuit care dateaza din perioada nazismului, scrie Fox News.

Dedicat lui Hitler pentru anexarea Austriei

Clopotul a fost montat pe un castel de sustinatorii nazismului, in anul 1939, el reusind sa treaca prin perioade grele si sa fie inca functional dupa 80 de ani. Clopotul a fost facut atunci pentru a-i aduce un omagiu lui Hitler dupa ce liderul nazist anexase Austria. Pe el scrie, printre altele, ca Hitler este cel care i-a "unificat" pe toti germanii.

Istoricul Johannes Kammerstaetter spune ca majoritatea satenilor stiu de existenta acestui clopot, insa primarul Josef Sonnleitner sustine ca locuitorii satului pe care il conduce nu au avut habar de existenta obiectului controversat dedicat lui Hitler pana la aparitia articolelor din presa. Totusi, el a refuzat sa acorde un interviu pe larg in legatura cu aceasta situatie neasteptata.

Trecut si prezent controversat

Satul respectiv se afla la o distanta de 100 km de Viena. Castelul pe care este montat clopotul are un nou proprietar, acesta neoferind informatii cu privire la intentiile lui fata de obiect. Ramane de vazut daca vanzarea clopotului impreuna cu castelul a fost legala, caci ea ar putea fi considerata propaganda in favoarea nazismului, aceasta fiind pedepsita de lege.

Ernst Eichinger, responsabil cu administrarea proprietatilor statului, spune ca oficialitatile nu au stiut de existenta clopotului, neputand verifica fiecare centimetru al cladirilor pe care statul austriac le detine. Pana acum nu au aparut alte informatii referitoare la soarta acestui obiect nazist controversat, proprietarul neluand nicio masura in aceasta privinta.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#nazism adolf hitler anexare austria, #razboi clopot hitler svastica, #dedicatie adolf hitler , #stiri Europa