Un alt uragan istoric face ravagii in insulele din Atlantic. E mai puternic decat Harvey

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 17:19
4046 citiri
Un alt uragan istoric face ravagii in insulele din Atlantic. E mai puternic decat Harvey
Foto: Arhiva Hepta.ro

Pagubele materiale provocate de uraganul Irma, care a lovit miercuri insula franceza Saint-Barthelemy si pe cea franco-olandeza Saint-Martin par "deja importante", a declarat ministrul francez pentru teritoriile de peste mari, Annick Girardin.

Ministrul a vorbit de "acoperisuri smulse" de uraganul de categorie 5 - nivelul maxim pe scara Saffir-Simpson, conform Le Figaro.

"Doua echipe vor veni de pe continent, iar o alta din Guadalupe pentru a ajuta Saint-Martin si Saint-Barthelemy. Ne-am mobilizat pentru a raspunde tuturor dificultatilor. Pentru moment, nu avem informatii despre pierderi de vieti omenesti (...).

Vantul va bate in sens opus, exista riscul de a exista noi pagube", a explicat ministrul de Interne, Gerard Collomb.

La 13.30 ora Parisului (14.30), ochiul uraganului, cu un diametru de 50 de kilometri, era deasupra Saint-Barthelemy, iar furtuna afecta si Saint-Martin.

Giradin si-a exprimat "cea mai mare ingrijorare" pentru aceste doua insule, unde aproximativ 7.000 de oameni au refuzat sa se puna la adapost.

In Guadalupe, 8.000 de case nu au curent electric, mai multe drumuri au fost rupte, iar cel putin trei vapoare, fara oameni la bord, au naufragiat.

In conditiile in care Irma ar putea afecta Florida peste cateva zile, potrivit previziunilor meteorologilor, Donald Trump a scris pe Twitter ca monitorizeaza situatia. El a declarat stare de alerta pentru Insulele Virgine, in Porto Rico si in Florida, in timp ce evacuarea insulei Key West, aflata la sud de Florida, este deja in curs.

Uraganul "este deja un uragan istoric" si "de o intensitate fara precedent la (Oceanul Atlantic", potrivit Meteo-France.

El este deja mai puternic decat uraganele Luis (1995, in St-Martin), Hugo (1989, soldat cu 15 morti in Guadalupe) si Harvey, care a devastat recent Texasul si Louisiana, omorand 42 de oameni si provocand paguve materiale estimate la peste 100 de miliarde de dolari.

Dupa Harvey, SUA sunt amenintate de un alt uragan de intensitate maxima

Dupa Harvey, un alt uragan ameninta SUA: Stare de alerta in mai multe zone

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Irma uragan zone afectate, #uragan Irma daune, #uragan Irma insule , #stiri Europa