Norvegia, speriata de cersetori - ce a decis guvernul de la Oslo

Joi, 05 Februarie 2015, ora 23:05
9925 citiri
Norvegia, speriata de cersetori - ce a decis guvernul de la Oslo

Guvernul Norvegiei a renuntat, joi, la un plan de a interzice cersetoria, dupa ce partidele de opozitie si activistii pentru drepturile omului au spus ca prevederile ar urma sa ii incriminalizeze pe toti cei care ofera un ajutor celor saraci in una dintre cele mai bogate tari ale lumii.

Partidul de Centru din opozitie a renuntat la sustinerea anterioara a acestei legi, lasand guvernul minoritar de dreapta fara o majoritate pentru a trece legea prin Parlament, scrie agentia Reuters.

Norvegia aloca sute de milioane de euro pentru combaterea saraciei in randul rromilor din Romania

Legislatia ar fi urmat sa prevada interdictia atat a cersetoriei cat si a "cooperarii" cu cersetori, pedepsele fiind de la amenzi pana la un an de inchisoare, intr-o incercare de a scoate in afara legii bandele suspectate de organizarea de excursii pentru persoanele fara adapost din diferite tari, inclusiv din Romania.

Norvegia pregateste masuri extreme pentru a scapa de cersetorii din Romania

Insa Partidul de Centru a spus ca clauza ce ar urma sa scoata in afara legii cooperarea cu cersetorii ar putea pune in pericol acte simple de caritate.

"Nu poate fi o infractiune sa dai haine, mancare sau sa oferi adapost", a spus Marit Arnstad, liderul grupului parlamentar al formatiunii, adaugand ca partidul nu va sustine nicio interdictie in ce priveste cersetoria, indiferent sub ce forma.

In plus, activistii pentru drepturile omului au sustinut ca legea este draconica si impotriva traditiilor nordice ale tolerantei.

Anul trecut, Guvernul norvegian a adoptat o lege prin care li se permite municipalitatilor sa pedepseasca cersetoria din locurile publice. In luna iunie 2014, Parlamentul a inceput dezbaterea unui amendament privind interzicerea cersetoriei, ceea ce a produs efecte la nivel local, iar interzicerea completa la nivel national urma sa intre in vigoare la inceputul acestui an, potrivit protocolului de atunci convenit de coalitia de la putere si Partidul de Centru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Norvegia interzicere cersetorie, #lege cersetorie Norvegia, #cersetori romani Norvegia , #tari Europa