Zece autocare cu romani, blocate in Bulgaria din cauza zapezii

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 10:55
1968 citiri
Zece autocare cu romani, blocate in Bulgaria din cauza zapezii
Foto: Novinite.com

Sase autocare care transportau zeci de cetateni romani au ramas blocate pe sosele, in Bulgaria, din cauza stratului de zapada de peste 30 de centimetri.

Romanii au ramas intepeniti la cativa kilometri de localitatea Veliko Tarnovo, insa doar doua ore mai tarziu autocarele au fost deblocate cu ajutorul serviciului de protectie civila.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Doris Mircea, a declarat pentru Mediafax ca unul dintre romanii blocati in Bulgaria a informat imediat ambasada Romaniei la Sofia despre incidentul de marti dimineata.

Romanul le-a povestit ca autocarul in care se afla a ramas blocat pe un sector de drum national, intre localitatile Gurkovo - Veliko Tarnovo, din cauza zapezii.

La randul ei, agentia de presa oficiala de la Sofia, Novinite, relateaza ca zeci de autobuze, masini, camioane si vehicule grele au ramas blocate in apropiere de orasul Veliko Tarnovo, dar si in pasurile Troian-Karnare si Riskiia.

Turistii romani care au ramas cu masinile intepenite langa Veliko Tarnovo reprezinta doar o mica parte din numarul total al turistilor ramasi blocati pe drumurile din Bulgaria, care depaseste o suta de persoane.

Drumuri importante din Bulgaria au fost acoperite cu zapada de viscolul si de rafalele de vant puternice care au continuat pe tot parcursul noptii de luni spre marti si care au scos copaci din pamant in mai multe localitati bulgare.

Conditiile meteo au determinat producerea a zeci de accidente, motiv pentru care agentii rutieri ii sfatuiesc pe soferi sa nu porneasca la drum. Totodata, meteorologii bulgari au anuntat ca atentionarea cod galben de vreme rea ramane in vigoare si marti. Vizate sunt localitatile Dobrici, Varna, Burgas, Haskovo si Iambol.

De asemenea, portul Varna de la Marea Neagra va ramane inchis din cauza rafalelor puternice de vant si a valurilor inalte. Conditiile meteorologice au generat pene de electricitate in mai multe localitati din estul si nordul Bulgariei.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#romani blocati bulgaria, #romani blocati masini Bulgaria, #Bulgaria soferi masini zapada , #transport Europa