Ai drum prin Budapesta? Ai grija, este interzisa circulatia masinilor din clasele de poluare 0-4!

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 21:57
16888 citiri
Ai drum prin Budapesta? Ai grija, este interzisa circulatia masinilor din clasele de poluare 0-4!
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Budapestei a interzis circulatia in capitala Ungariei, intre orele 6:00 - 22:00, a vehiculelor care sunt incadrate in clasa de poluare 0,1,2,3,4 sau nu sunt incadrate in nicio clasa de poluare.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca masura a intrat in vigoare luni, cand autoritatile ungare au emis si o alerta de poluare, si va dura pana cand atentionarea va fi ridicata. Nu se stie, insa, cand va fi ridicata alerta.

Aceste restrictii nu se aplica pe segmentele drumului expres M0 care tranziteaza zona administrativa a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei - Drumul Nagykovacsi - Drumul Szepjuhaszne - Drumul Budakeszi - limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei - Drumul Nagykovacsi - str. Nagyret - Drumul Mariaremete - Drumul Hidegkuti - limita zonei administrative a Budapestei.

In cazul incalcarii acestor reglementari, pentru conducatorul auto se considera ca a savarsit o contraventie. Politia verifica respectarea acestor masuri de restrictionare a circulatiei vehiculelor. In caz de incalcare a prevederilor legale, se poate aplica o amenda de pana la 500 de euro.

Aceste restrictii nu se aplica vehiculelor indreptatite sa utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehiculelor care efectueaza transport in comun, taxiurilor, vehiculelor care transporta bolnavi, vehiculelor medicilor, ale celor care indeplinesc sarcini publice, transporta alimente, respectiv vehiculelor de depanare sau de transport vehicule care au girofare galbene.

Totodata, sunt exceptate de la restrictii vehiculele diplomatilor, vehiculele militare, vehiculele care transporta persoane cu handicap locomotor si carele TV.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Budapesta: +36305356912.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#circulatie masini Budapesta, #restrictii trafic Budapesta, #alerta poluare Budapesta , #Ungaria