Ce i-a raspuns Orban lui Juncker, cand a fost numit "dictator"

Vineri, 22 Mai 2015, ora 21:39
5986 citiri
Ce i-a raspuns Orban lui Juncker, cand a fost numit "dictator"
Foto: Twitter/Viktor Orban

"Salut, mare duce!", i-a raspuns premierul ungar, Viktor Orban, presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care l-a intampinat cu "Salut, dictatorule!" vineri la summitul Parteneriatului Estic de la Riga.

"Salut, dictatorule!", i-a spus in loc de bun venit Juncker lui Viktor Orban (Video)

Jurnalistii prezenti la sosirea la summit a liderilor celor 28 de tari ale Uniunii Europene n-au auzit raspunsul lui Orban, care a zambit la salutul lui Juncker. Dar, ulterior, Bertalan Havasi, purtatorul de cuvant al premierului ungar, a declarat pentru AFP ca Orban i-a raspuns "Salut, mare duce!", aluzie la tara natala a lui Juncker, Marele Ducat de Luxemburg.

De ani buni, Orban i se adreseaza astfel lui Juncker, a precizat purtatorul de cuvant ungar.

Seful executivului comunitar, intr-o mare verva, i-a primit cu diferite gesturi amicale pe participantii la summit. Se pare ca Juncker i-ar fi propus premierului grec, Alexis Tsipras, sosit fara cravata, sa i-o imprumute pe-a lui.

Viktor Orban este deseori criticat din cauza a ceea ce adversarii sai, precum fostul comisar european Louis Michel, au numit "deriva autocrata".

De la sosirea sa la putere in 2010, Orban a demarat reforme profunde in justitie, media si economie, care au fost considerate liberticide de catre opozitie si larg criticate in strainatate.

Viktor Orban, amenintat cu excluderea partidului sau din PPE

El a sugerat ultima data redeschiderea dezbaterii privind pedeapsa cu moartea, abolita in 1990 in Ungaria si interzisa in Uniunea Europeana, provocand proteste in cadrul UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Viktor Orban Jean Claude Juncker, #Jean Claude Juncker duce Orban, #Orban Juncker duce, #Viktor Orban dictator , #Ungaria