Le Figaro: Un accident la un depozit din Tulcea ar fi devastator pentru Dunare

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 10:19
1586 citiri
Le Figaro: Un accident la un depozit din Tulcea ar fi devastator pentru Dunare
Foto: tulceacity.olx.ro

Daca un incident similiar cu cel produs in Ungaria, la uzina MAL, s-ar produce la Tulcea, efectele asupra Dunarii ar fi devastatoare.

Si la Tulcea este stocat "noroi rosu", asemenea celui din Ungaria, iar un eveniment similar celui din Ungaria ar produce o viitura toxica fatala pentru Delta Dunarii, scriu jurnalistii de la cotidianul Le Figaro.

Dunarea este expusa si altor catastrofe, pentru ca cei 3.000 de kilometri ai sai sunt jalonati cu depozite care dateaza din perioada comunista, pline de substante toxice.

Depozitul de reziduuri minerale de la Tulcea este unul dintre cele mai periculoase locuri, sustine organizatia ecologista WWF, citata de jurnalistii francezi.

Dezastru ecologic in Ungaria: Dunarea nu a avut de suferit

Desi locuitorii din Kolontar, Ungaria, nu se mai afla in pericolul unei alte inundatii, pentru ca s-a construit, luni, un dig de protectie, Dunarea nu este in siguranta. Potrivit Comisiei internationale pentru protectia Dunarii (ICPDR), 150 de sit-uri industriale, mai mult sau mai putin invechite, se afla de-a lungul celor 3.019 de kilometri ai sai.

Tot atatea "bombe cu efect intarziat"pe carecatastrofa de lunea trecuta de la uzina de alumina Ajka, din vestul Ungariei, soldata cu opt morti, are macar meritul de a le scoate la lumina.

Dezastru ecologic in Ungaria: Au aparut primii pesti morti in Dunare

Desi numeroasele depozite nu mai sunt functionale, materiile toxice sunt pastrate, in continuare, in aceste cladiri vechi si exista si alte bazine stocheaza un noroi rosu la fel de coroziv ca cel de la Ajka. Cel mai mare este situat la Almasfuzito, tot pe malurile Dunarii, la 80 de kilometri amonte de Budapesta. Circa 12 milionae de tone de noroi sunt repartizate in mai multe rezervoare, pe o suprafata de 40 de hectare.

In Serbia, doua rafinarii se afla foarte aproape de fluviu. La Pancevo, in apropiere de Belgrad, se afla unitati de fabricare a ingrasamintelor si a clorurii de vinil, un produs foarte toxic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dezastru ecologic Ungaria Dunare, #depozit toxic Tulcea Dunare , #Ungaria
Comentarii
Poza antim
antim
rank 5
bine, bine, daca scriu francezii atunci ....
Poza GT
GT
rank 5
Avem si noi o poveste asa gen Figaro