Politia din Ungaria socheaza: Tu esti vinovata, daca ai fost violata (Video)

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 19:58
9744 citiri
Politia din Ungaria socheaza: Tu esti vinovata, daca ai fost violata (Video)
Foto: metronews.fr

Videoclipul unei campanii sociale recente pentru prevenirea violului promovat de politia din Ungaria a starnit numeroase controverse, din cauza modului nefericit in care realizatorii au ales sa-si transmita mesajul.

Tinerele din Ungaria afla din videoclipul Politiei ca au toate sansele sa fie violate, daca merg sa se distreze in cluburile de noapte, informeaza Metronews.

Videoclipul prezinta trei tinere care merg la discoteca, machiate si imbracate sexy, consuma alcool si danseaza provocator, iar la plecare una dintre ele ramane singura pe strada si este violata de un barbat necunoscut, care pur si simplu n-a putut sa se abtina.

Morala realizatorilor, la final: "Ai fi putut preveni acesta situatie!".

Societatea civila din Ungaria a reactionat vehement la difuzarea acestui videoclip, in special organizatiile feministe, argumentand ca spotul pare sa fie facut pentru a-i scuza pe agresori si a da vina pe victime.

Practic femeia se face vinovata de faptul ca au fost violata, pentru ca s-a aranjat sa iasa in club, s-a distrat, iar apoi a mers singura pe strada - o invitatie de nerefuzat pentru orice violator, in opinia realizatorilor.

In fata numeroaselor critici, Politia a incercat sa gaseasca o justificare, dar n-a reusit decat sa agite si mai mult spiritele.

"Stim din experienta noastra ca limbajul corpului joaca un rol important in prevenire. De multe ori faptul ca tinerele femei sunt cochete declanseaza agresiunea", a fost pozitia oamenilor legii.

"Nu felul in care ne imbracam face victime", au reactionat activistele pentru drepturile femeilor, care au initiat o petitie pentru retragerea videoclipului.

Clipul a fost finantat de o institutie afiliata Ministerului de Interne din Ungaria si urmeaza sa fie promovat in licee.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#spot politia maghiara viol, #victime viol vinovate spot, #politia maghiara video viol , #Ungaria