Tokes: In Romania, fortele post-comuniste pseudo-liberale ajung la putere

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 20:20
4317 citiri
Tokes: In Romania, fortele post-comuniste pseudo-liberale ajung la putere
Foto: Arhiva

Seful CNMT, Tokes Laszlo, spune ca "presedintia temporara a lui Crin Antonescu ne amaraste inimile" si ca in Romania, "in maniera cea mai scandaloasa, fortele post-comuniste pseudo-liberale ajung la putere", calificand "aroganta nerusinata" faptul ca "Victor Ponta afirma ca secuimea nici nu exista".

Presedintele CNMT, Tokes Laszlo, a atras atentia, sambata, in cadrul dezbaterii pe tema "Ungaria si Europa Centrala se reinnoiesc" de la Universitatea de Vara "Tusvanyos", asupra pericolului "avansarii fortelor comuniste in jurul Ungariei si, implicit, in Romania".

"In jurul Ungariei suntem martori ai avansarii fortelor post-comuniste, iar presedintia temporara a lui Crin Antonescu ne amaraste inimile. Stafiile trecutului bantuie peste tot in Bazinul Carpatic. In Romania, in maniera cea mai scandaloasa, fortele post-comuniste pseudo-liberale ajung la putere. Suntem martorii unei restaurari contrarevolutionare si nu-i de mirare ca oamenii intorc spatele partidelor politice, din cauza ca partidele intorc spatele oamenilor. Acesta este mediul in care noi trebuie sa facem politica si nu e o sarcina simpla", a afirmat Tokes Laszlo.

El a spus ca acest proces a luat o "turnura absurda" aunci cand premierul Victor Ponta a declarat ca Tinutul Secuiesc nu este Romania.

Aroganta nerusinata a lui Ponta si presedintia xenofoba a lui Antonescu

"Victor Ponta afirma ca secuimea nici nu exista, e ca si cum s-ar spune ca noi nu existam, ca dumneavoastra nu existati. Aceasta aroganta nerusinata nu poate fi descrisa in cuvinte suficient de dure. In tandem cu Ponta, avem de-a face cu presedintia xenofoba a lui Crin Antonescu. E bine ca pot spune lucrurilor pe nume. Aici avem secuimea care se ineaca in somaj, de unde pleaca tinerii", a afirmat Tokes.

El a adaugat ca la Alba Iulia, dupa anexarea Transilvaniei la Romania, "s-a gandit autonomie pentru Transilvania si pentru maghiari" si ca, impotriva acestor deziderate, s-a produs "colonizarea Ardealului".

"Autonomie pentru maghiari, pentru sasi, o autonomie mai speciala s-a dorit, s-a fixat, s-a vrut la Adunarea de la Alba Iulia. Impotriva tuturor acestora, s-a produs o colonizare a Ardealului. In loc ca Transilvania sa devina locomotiva Romaniei, a fost trasa inapoi, la nivelul economic inferior de peste hotare si s-a intors cu susul in jos. Dar in Transilvania mai exista putere sa duca Romania catre Europa si sa-si indeplineasca sarcina transilvaneana romaneasca", a declarat Tokes Laszlo.

El a vorbit despre sistemele de autonomie din Italia, Spania si Belgia, afirmand ca politicienii romani "uita ca autonomia nu este doar o idee, un pricipiu frumos", care nu este important doar pentru maghiari, intrucat "aceste autonomii se pot lauda cu rezultate economice exceptionale" si reprezinta premisa iesirii din criza.

"De aceea cerem mai departe - si vicepremierul Semjen Zsolt si-a exprimar angajamentul neconditionat al Guvernului ungar pentru cauza autonomiei - domnule premier (Orban Viktor - n.r.), cautati intrumentele pentru a ne oferi un sprijin, sa mergem mai departe", a conchis Tokes Laszlo.

La ultima dezbatere de la Universitatea de Vara "Tusvanyos", de la Baile Tusnad, au participat aproximativ o mie de persoane, printre care si personalitati ale vietii politice din Ungaria.

In urma cu o saptamana, premierul Victor Ponta a spus, fiind intrebat, la Miercurea Ciuc, daca isi mentine declaratia din 2010 potrivit careia Tinutul Secuiesc nu este Romania, ca in campaniile electorale sunt multe batalii, insa acum este prim-ministru si ii trateaza in mod egal pe toti cetatenii acestei tari.

Victor Ponta declara, in martie 2010, la adunarea organizata la Toplita de Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, ca PSD nu va accepta niciodata o modificare a Constitutiei care sa prevada ca in Romania o alta limba decat cea romana va fi limba oficiala si nici faptul ca in Romania sa existe autonomie pe criterii etnice.

El spunea ca Ardealul este Romania, ca niciun roman nu trebuie sa plece din locul in care s-a nascut pentru a se simti in tara lui si ca el crede ca Tinutul Secuiesc nu este Romania, pentru ca nu exista Tinutul Secuiesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tokes Laszlo democratie Romania, #Tokes Laszlo Victor Ponta, #Victor Ponta Tinutul Secuiesc , #Ungaria