Ungaria a interzis fumatul in spatiile publice

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 13:06
4032 citiri
Ungaria a interzis fumatul in spatiile publice
Foto: wikipedia.org

Ungaria a interzis fumatul atat in spatiile publice, cat si in trenuri si in statiile de cale ferata. Masura a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2012 si a fost adoptata in conformitate cu noile norme privind protectia nefumatorilor adoptate de legislativul de la Budapesta.

Fumatul, interzis in spatiile publice in Bulgaria

"De la data de 1 ianuarie 2012, in conformitate cu noile norme legislative privind protectia nefumatorilor adoptate in Ungaria, fumatul nu mai este permis in spatiile si institutiile publice, precum nici in mijloacele de transport in comun din aceasta tara", se arata in comunicatul CFR Calatori remis, miercuri, Ziare.com.

Mai exact, potrivit noii legislatii, Ungaria a interzis fumatul in toate trenurile MAV-START, trafic national si international, in toate celelalte vehicule de transport public din Ungaria si in toate statiile de transport public - statii de tramvai, statii de cale ferata, etc.

In cazul incalcarii legii, amenda este de pana la 30.000 de forinti, echivalentul a 113 euro.

Marea Britanie vrea sa interzica fumatul in masini

Compania MAV-START Railway Passenger Transport mentioneaza ca aceste masuri au ca principal scop realizarea unui transport feroviar nepoluant, sigur si cu un grad sporit de confort, se mai arata in comunicat.

A.T.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Ungaria interzis fumat spatii publice, #fumat interzis Ungaria tren statii, #turisti romani Ungaria , #Ungaria