Ziare.com

Ungaria isi cere scuze pentru crimele comise impotriva sarbilor

de Ovidiu Albu
Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 22:50

   

Ungaria isi cere scuze pentru crimele comise impotriva sarbilor
Presedintele ungar, Janos Ader, a declarat miercuri ca Ungaria ii condamna pe toti cetatenii sai care au comis crime impotriva sarbilor nevinovati in cel De-al Doilea Razboi Mondial si a cerut iertare.

"Ungaria libera si democratica ii condamna pe toti cei care au actionat impotriva sarbilor nevinovati, multiplicandu-le suferinta. Crimele nu pot fi anulate, dar iertarea reciproca si scuzele pot intari increderea intre Serbia si Ungaria, care isi doresc nu numai sa traiasca alaturi, dar sa fie impreuna intr-o comunitate a popoarelor din centrul Europei", a declarat Ader, in cadrul unei sesiuni speciale a parlamentului sarb, citat de inserbia.info.

Ader a facut referire la o declaratie a presedintelui sarb Tomislav Nikolic, facuta in timpul unei vizite la Budapesta, despre cum cele doua tari au ajuns intr-o noua etapa a relatiilor reciproce, lasand in urma toate disputele.

"Noi, maghiarii de astazi si sarbii de astazi, stam uniti alaturi de victimele inocente. Nu vrem ca moartea, minciunile si ura sa fie mostenite de copiii nostri. Ei trebuie sa ramana, cu viata, corectitudinea si cooperarea", a subliniat liderul ungar.

Ader a adaugat ca adoptarea, saptama trecuta, de catre parlamentul sarb a unei declaratii de condamnare a violentelor impotriva civililor maghiari in 1944 si 1945 este un pas istoric important, care deschide o noua perspectiva a relatiilor dintre cele doua popoare si tari.

Serbia cere inceperea negocierilor de aderare la UE din toamna

Presedintele ungar a subliniat ca Serbia se poate baza pe Ungaria ca prietena si partener gata sa-si impartaseasca experienta in privinta aderarii la Uniunea Europeana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1629 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
21 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pe cind scuzele pentru crimele comise impotriva romanilor?

Vinovati sunt si politicienii nostri.
Sirbii stiu sa puna piciorul in prag.

 

Pe cand scuzele pentru crimele comise impotriva maghiarilor?

Atat in cazul Serbiei lui Tito cat si a Romaniei de a lungul istoriei victimele ungurești au fost de cel puțin de trei ori mai mulți!!! Ieri Serbia si-a cerut scuze de la populația maghiara din Voivodina, cea ce nu reiese din articol (știrea este scrisă in așa fel, sa reiasă ca numai ungurii si-au cerut iertare de la sarbi!). Cand vor cere romanii iertare de la unguri, pentru crimele si jafurile comise impotriva populației maghiare (nobilimi) din Transilvania de a lungul istoriei???

Nu meriti raspuns

De multa vreme nu am mai citit un asa comentariu aberant, de doi bani. Nici macar nu merita raspuns!

De acord cu Multimax. Auzi, "nobilimea din Transilvania", urmasii...

...capeteniilor hoardei ugrice care a insangerat centrul Europei incepand din sec IX! Daca nu-i mierleau austriecii la Augsburg nu se stie ce blestematii mai puteau face pe-acolo, asa au ramas europenii de est sa le suporte porcariile.

Iata cine scrie ! Pista cel Nemilos

Este evident ca habar nu ai de istorie ! Dar esti ungur si asa se explica. Fara a mai aminti ca esti spalat la creier si mare mincinos.
Ne poti cita UN SINGUR exemplu de crime comise de romani contra ungurilor, fie ei grofi sau poporeni ? Pintea haiducul, cumva ? Sau Avram Iancu Craiul Muntilor ?
Cat despre crimele ungurilor contra romanilor AUTOHTONI va puteti "delecta" aici : http://www.youtube.com/watch?v=jU8G8pE_Ag0
Vizionati toate cele 4 parti. Nu veti regreta ! Sau aici : http://www.youtube.com/watch?v=HDHMaJi6H6E
Si-ti mai dau un exemplu de crima comisa asupra noastra, a romanilor : la Ópusztaszer, in sudul Ungariei se afla o ciclorama care adaposteste o imensa pictura murala (autor Arpad Feszty 1891) ce descrie invazia maghiarilor in Panonia. In partea centrala se pot observa cadavrele romanilor - vezi costumele traditional populare (clic pe imagine pentru marire : http://en.wikipedia.org/wiki/Arrival_of_the_Hungarians). In partea extrema stanga se pot observa 2-3 voinici romani care tin piept avalansei hoardelor unguresti ce au navalit peste noi. Cine a omorat pe cine, mai Pista ?!
Sau poate te referi la odiosul ducso csaba care scria in "Nicio mila" : "Eu nu astept sa vina razbunarea. Nu astept ! Voi suprima pe fiecare valah ce-mi iese in cale ! Pe fiecare il voi suprima ! Nu va fi indurare. Voi aprinde noaptea satele valahe ! Voi trage in sabie toata populatia; voi otravi fantanile si voi ucide pana si copiii in leagan ! In germene voi distruge acest neam ticalos si hot. Nu va fi pentru nimeni nici o mila."
Sau la Manotti Garibaldi, fiul lui Giuseppe Garibaldi – eroul national al Italiei – care la Congresul International al Pãcii de la Roma din 1891, il apostrofa pe deputatul ungar Ferenc Pulzsky, spunandu-i : "Ungurii nu sunt demni de simpatia Italiei, pentru cã asupresc, in chipul cel mai barbar, 3.000.000 de frati de-ai nostri".
Sau poate asta ai vrut sa ne scrii : Din cauza tiraniei printului Transilvaniei, Istvan Bathory, romanii au inceput sa emigreze catre Moldova si Tara Romaneasca. Germanii si secuii din Transilvania au adresat o plangere (1485) regelui Ungariei, Matei Corvin, in care scriau : "O parte din supusii Maiestatii Voastre au arat si semanat in Moldova si Valahia; ei au abandonat pamanturile Maiestatii Voastre si au decis sa fuga din cauza excesivei tiranii a voievodului Transilvaniei."
Hai, da-ne si tu UN SINGUR EXEMPLU a celor scrise de tine. Eu iti pot da inca multe despre crimele voastre asupra romanilor !
Jos comunistii ! Afara alogenii antiromani !
PS - Ca bine scrii : NU xenofobiei (maghiare) !

 

Ungaria ne datoreaza scuze si noua, romanilor.

In primul rand, pentru masacrele unguresti de la Ip si Traznea. In al doilea rand, pentru deportarea evreilor din Ardealul ocupat.

 

Romania datorează scuze maghiarilor!

Atat in cazul Serbiei lui Tito cat si a Romaniei de a lungul istoriei victimele ungurești au fost de cel puțin de trei ori mai mulți!!! Ieri Serbia si-a cerut scuze de la populația maghiara din Voivodina, cea ce nu reiese din articol (știrea este scrisă in așa fel, sa reiasă ca numai ungurii si-au cerut iertare de la sarbi!). Cand vor cere romanii iertare de la unguri, pentru crimele si jafurile comise impotriva populației maghiare (nobilimi) din Transilvania de a lungul istoriei???
Si un pic de corecțiune mai departe: Evrei au fost "exportați" de Antonescu din Romania si nu de către unguri, si nu "Ardealul ocupat", ci din punctul de vedere a ungurilor: Ardealul eliberat!!!

Adica !

Ungurii si-au facut un imperiu cu forta armata,intra peste teritoriile vecine,omoara,jefuieste,comite cele mai crude atrocitati iar apoi asteapta si eu scuze de la romani.Ma faceti sa rad.Exista si acum harti care dovedesc ca ati fost un imperiu,imperiul vostru sa facut cu arma de foc, nu la masa tratativelor.Imperiile facute cu arma de foc au insemnat crime si suferinte pentru cei cotropiti,iar dupa ce ati facut 5 natiuni sa sufere vreti scuze de la ele.E ca si cum negri din america le-ar cere scuze la americani ca nu au vrut sa mai fie sclavi, sau evreii le-ar cere scuze la nemti ca nu sau lasat gazati si arsi in totalitate.Ma pe ce planeta sunteti voi acum?

Scuze.....?!!!!!!!!!!!!!!!!

Sa vina la mormintele victimelor. Ucigasii unguri si-au propus sa omoare toti romanii din Ardeal. Au inceput cu comunele Traznea si Ip. Am citit declaratiile supravietuitorilor. Erau copii, nu stiau sa minta. Ungurii sunt mincinosi si cruzi. Cum e posibil sa omori copii de 12-13 ani? Nici un ungur nu are drept moral sa comenteze asemenea fapte. Asta e principalul motiv pentru care sunt "bine primit" in Ardeal.

Nu ai mai citit de multă vreme...

...deoarece tabăra adversă nu prea iși scrie părerea pe aceste pagini!!

 

Este Culmea Ne_Rusinarii ...

... sa sustzii ca in ARDEALUL ocupat viclean de Maghiari ROMANII au exterminat Maghiari.

Timp de o Mie de Ani, CRIMELE Permanente ("Aspra Disciplina"...) cu Spanazuratorile si Tepele de pe FIECARE Mosie de Grof Ungur,

au facut Sute de Mii de Victime.

Pana la Rascoala lui Horea, Maghiarii se mandreau cu faptul ca "AU LUAT" cu Armele Tara de la Strabunii Romanilor si ca NU s-au amestecat cu ei.

Vazand PUTEREA Romanilor ajunsi la Capatul Rabdarii s-au speriat si au inceput Fabricarea Falsurilor Istorice.

ACUM au inceput IAR, profitand de Prostia si TRADAREA Regimurilor de dupa 1989 din Romania.

Care au PERMIS si PERMIT Manuale Alternative pentru ROMANI.
SI au PERMIS si PERMIT manuale Otravite si FALSE istoric din Ungaria pentru Elevii Unguri din Ardeal.

Ceea CE anesteziaza Simtzul National la ROMANI.
Si exagereaza Sovinismul FASCIST_Rasist la Unguri.

Cu Bine_Cuvantarea lu' N_UE si NU numai ...

Ungurii NU se vor vindeca NICIODATA.
Nici N_UE.
Nici AIA_Care, afara de N_UE, ii scarpina in Partzile Intime pe Unguri ...

Ma intreb, de 23 de Ani,
CE este in Mintea "Decidentilor" Politici ROMANI ...

Fabricarea Falsurilor Istorice

Dr. Laszlo Samu Fenyes in "Ungaria revizionista", 1935 scria la pag. 119 : "Istoricii maghiari de dinaintea razboiului (primul razboi mondial 1914 - 1918) au inceput in urma cu 6-7 decade a FALSIFICA ISTORIA, copiindu-i fara nici o greseala pe contemporanii lor germani."..si continua la pag. 120 : "Si este tocmai cu romanii ca acesti istorici sunt cei mai inventivi."
Ministrul afacerilor externe si Consilierul austriac Klemens, print von Metternich-Winneburg (1773 - 1859) spunea in 1848 : "In aceasta tara, Ungaria, legile care o conduc, moravurile si obiceiurile sunt in urma cu mai multe secole fata de restul Europei."
Ia priviti-l pe bacsi-ul ungurean Janos Ader cum se tine de pantece si-i sopteste sarbului : "Ioi, uite asa ma iau niste crampe cand ma gandesc sa cer iertare sarbilor pe care strabunii mei i-au cocosat cu munca si sabia. Ioi, dar oare trebuie sa cer iertare si romanilor pentru cei 1000 de ani de crime comise asupra lor ? Numa ce-oi be oarece palinca de la ardelenii romani si-mi vor trece crampele, ca dara gura nu ma doari sa cer iertari la voi."
Jos comunistii si afara alogenii antiromani !

Genocid in Voivodina

No comment!
http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_purges_in_Serbia_in_1944%E2%80%931945

 

Exemple cu crime impotriva locuitorilor maghiari din Ardeal:

Sard: 3000 persoane
Abrud: 1000 persoane
Aiud: 800 (Aproape toata populatia)
Iernuti: cu imprejurimi (Aproape toate satale)
Blaj: 400 persoane
Ighiu: 176 de familii
Micaseasa: aproape toti

Etc, etc, etc...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarelleness%C3%A9g

 

Ca RE_ACTZIE la cele 48 000 de ROMANI ucisi la 1848 ...

... de catre "Vitejii" Secui ...
Majoritatea femei, Batrani, Copii.
Da' AI_VOSTRI nici pe departe nu se ridica la 48 000.

Si, ca ORICE Maghiar, CRIMELE Voastre NU se pun ...
NU NOI, Romanii am venit PESTE_VOI in Mongolia si Urali ...
Vitza_Versa ...:))

 

Lasa-i in pace pe secui!!!

Daca au murit 48000 de romani, cea ce nu cred, au murit in luptele pentru libertate in oastele lui Kossuth, ucisi de catre austrieci si rusi, nu de maghiari. Mai citeste putin si asculta aici:
http://www.youtube.com/watch?v=wFhwMYlbuwo

SPECIFIC Celor cu Origini Asiatice ... :)):))

Au "Realitatea" LOR ... :)):))

CE NU le convine, NU exista !
Romanii sa lupte cu Kossuth, care ii ameninta cu EXTINCTIA !
MARE Patriot UNGUR, da' Plictiseala era ca era SLOVAC ... :)):)):))

Pentru Gabierul

Daca au murit 48000 de romani, cea ce nu cred, au murit in luptele pentru libertate in oastele lui Kossuth, ucisi de catre austrieci si rusi, nu de maghiari. Mai citeste putin si asculta aici: http://www.youtube.com/watch?v=wFhwMYlbuwo

 

mongolia!!

pacat ca nu am exterminat nemesimea din Ardeal! la cate crime au facut de-a lungul veacurilor contra noastra..milioane de rumani ucisi...in ww2,zeci de mii de romani arsi,decapitati,eviscerati,spanzurati de bestiile unguresti..noi am terminat cateva zeci de horthisti..erau mai multi,da ne-au blocat ticalosii de rusi...

 

Traesti...

... intr-o lume a urii si minciunii!!!Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor